2012-11-13 20:25:11
Φωτογραφία για Στουρνάρας σε Κύπρια ευρωβουλευτή: Μην παίρνετε λεφτά από την τρόικα. Πάρτε από αλλού
Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών που συνεδρίασε από κοινού με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τον εμπροσθοβαρή χαρακτήρα του προγράμματος που, όπως είπε μας, επέβαλε η τρόικα. «Οι τρεις τους ήταν ομόφωνοι. Δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο. Αν είχα τη δυνατότητα δεν θα σχεδίαζα εγώ το πρόγραμμα έτσι, τόσο εμπροσθοβαρές».

Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τους ευρωβουλευτές ότι οι εταίροι πιέζοντας με τη δόση επιθυμούν η Ελλάδα να εφαρμόσει τάχιστα όλα τα prior actions όμως «πρέπει να προσέξουν διότι ο κίνδυνος ατυχήματος τώρα είναι παρά πολύ υψηλός».

«Στις 20 Νοεμβρίου η Ελλάδα αναμένει την τελική απόφαση» είπε ο υπουργός Οικονομικών και ανέφερε ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε δύσκολα, αλλά εξελίχθηκε ικανοποιητικά. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα παρέχει πολιτική στήριξη και ηχηρό πολιτικό μήνυμα για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση της δόσης.


Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή, Θ. Σκυλακάκη είπε ότι το κράτος θα πληρώσει τους ιδιώτες στους οποίους χρωστάει με τα χρήματα των δόσεων, χωρίς να διευκρινίσει ποιων δόσεων, και φέτος και στην πορεία του 2013.

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως μια μεθόδους που εξετάζονται είναι η αναδιανομή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην διάθεση του στο ΕΚΤ προς το υπουργείο οικονομικών και επιστροφή τους προς την Ελλάδα ως δείγμα αλληλεγγύης.

Επίσης κάλεσε την Κύπρια ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου αν βρει η χώρα της από άλλα κράτη χρηματοδότηση να τα προτιμήσει από το να υπαχθεί η Κύπρος στο Μνημόνιο.

Πηγή: real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ