2012-11-13 22:31:11
Φωτογραφία για Όλα ανοιχτά, όλοι κρίνονται...
Οι τελευταίες εξελίξεις, τα δημοσιεύματα, οι δηλώσεις Πεδουλάκη για Μπάτλερ και οι… κύκλοι της διοίκησης αποδεικνύουν το προφανές. Κάτι δεν πάει καλά και ΟΛΟΙ κρίνονται!

Τη Δευτέρα το πρωί, εφημερίδες προσκείμενες στον Παναθηναϊκό έγραφαν για "μπαμ της ομάδας με την απόκτηση του Ράσουαλ Μπάτλερ" και ενδεχομένως να έχουν δίκιο, καθώς μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι ο 33χρονος φόργουορντ.

Λίγες ώρες αργότερα ο Αργύρης Πεδουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ηλυσιακό, ρίχνει τη δική του βόμβα. «Δεν είναι αλήθεια ο Μπάτλερ. Δεν ισχύει, για πολλούς λόγους. Δεν είναι αυτό που ψάχνουμε. Θέλουμε δύο παιδιά, η αγορά είναι στενή».

Με λίγα λόγια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού «διαψεύδει» τη διοίκηση του εξάκις Πρωταθλητή Ευρώπης, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η ιστορία όμως, δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Goal", που επιβεβαιώνεται απόψε, ο Παναθηναϊκός κινείται όντως για τον Μπάτλερ, παρά την αντίθετη γνώμη του Πεδουλάκη Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, που τα τελευταία 13 χρόνια (από το 1999 και μετά) πέτυχε τα πάντα, βασισμένος στον άξονα της άριστης συνεργασίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον Παύλο και τον Θάναση Γιαννακόπουλο
. Είναι δεδομένο ότι και διαφωνίες υπήρχαν και αστοχίες στις μετεγγραφές (Γιαφτόκας, Ντελκ, Λόγκαν, Τέπιτς κ.α.) και χρονιές με περιορισμένο μπάτζετ (2003, 2004), όμως ΠΑΝΤΑ ο Ζοτς κάλυπτε τους Γιαννακοπουλαίους και οι Γιαννακοπουλαίοι κάλυπταν τον Ζοτς. Όπως πιθανόν το ίδιο να συμβεί τώρα σε επίσημο τόνο, αλλά ανεπίσημα, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για διαφορές απόψεων Το αποτέλεσμα της καθολικής στήριξης της διοίκησης στον προπονητή ήταν… 5 Euroleague, 11 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα 13 σεζόν, κατορθώματα που έκαναν τον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφήνοντας παράλληλα μια βαριά παρακαταθήκη στην επόμενη διοίκηση και τεχνικό τιμ.

Όταν ο Πεδουλάκης καθιστά σαφές ότι ο Μπάτλερ δεν του κάνει (σ.σ. δεν θα εξετάσουμε τους λόγους. Αυτός είναι ο προπονητής και αυτός αποφασίζει) και μέσα σε λίγες ώρες, το προσκείμενο στην ομάδα ρεπορτάζ κάνει λόγο για «επιμονή της διοίκησης στον Μπάτλερ», δύο συμπεράσματα προκύπτουν: Ή ο Πεδουλάκης άλλο ήθελε να πει και… άλλο είπε ή η διοίκηση της ομάδας αδιαφορεί για τα θέλω του προπονητή και προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή της.

Δεν ήταν όμως, η πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που διαφαίνονται σύννεφα στις σχέσεις ΚΑΕ-Πεδουλάκη. Μόλις πριν μία εβδομάδα, ο Πεδουλάκης... πάτησε κάλους όταν στην προαναγγελία του αγώνα με την Χίμκι δήλωσε πως «τα λεφτά δεν μας τρέχουν από τα μπατζάκια», ενώ σε συνέντευξή του στο «Gate 13 Radio» στις αρχές Νοεμβρίου είχε… ρίξει το μπαλάκι στη διοίκηση λέγοντας: «Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα κάνει την υπέρβαση για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα». Εννοώντας προφανώς πως δεν υπάρχουν όσα χρήματα χρειάζονται για να αποκτηθούν δύο αθλητές υψηλού επιπέδου που θα κάνουν άμεσα τη διαφορά.

Για να συνοψίσουμε, είναι σαφές ότι το καλοκαίρι τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης όσο και η διοίκηση έκαναν λάθη στη στελέχωση του ρόστερ, τα οποία προσπαθούν σήμερα να καλύψουν. Η περίπτωση Μπάτλερ όμως με τη διαφωνία των δύο πλευρών, αλλά και ο Μπανκς που έρχεται με ελάχιστα χρήματα και υπό δοκιμή (ο Παναθηναϊκός παίζει σε 10 μέρες την ευρωπαϊκή του ύπαρξη και δεν έχει πολυτέλεια για… δοκιμές), και οι γενικότερες παλινωδίες, όπως εμφανίζονται στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, δείχνουν ότι οι φουρτούνες έχουν πιάσει για τα καλά του επί 13 σεζόν απάνεμο «πράσινο» λιμάνι.

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα ξεπεραστεί η φουρτούνα. Μια νίκη κόντρα στη Ρεάλ και άλλη μία την επόμενη εβδομάδα στον «τελικό» με την Καντού στην Ιταλία θα ξαναφέρει την ηρεμία. Σε διαφορετική περίπτωση, ΟΛΑ τα ενδεχόμενα είναι πια ανοιχτά και κανείς πλέον δεν είναι στο απυρόβλητο. Μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη έναρξη των διοργανώσεων...

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ