2012-03-23 09:57:17
Φωτογραφία για Ραγκούσης-Νταλάρας: Έχει σκυλιάσει που δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει του καρχαρίες με τα ταξί και λέει ότι η τρόικα του είχε δώσει το ΟΚ
[Είναι η πρώτη φορά που υπουργός προσπαθεί να μας πείσει λέγοντάς μας ότι το δικό του νομοσχέδιο, που πήρε τον πούλο από τον Βορίδη, είχε την έγκριση της τρόικα!!! Άντί να βγάζει μέιλ, γιατί δεν παραιτείται αφού θεωρεί ότι τον έριξαν οι συνάδελφοί του; Σπαρταράει σαν ψάρι έξω απ' το νερό, ο ψήστης της Πάρου, γιατί ξέρει ότι ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ βγάλει ένα βουλευτή στις Κυκλάδες, αυτός θα είναι ο Ρήγας και ο άνθρωπος που μέχρι πριν 8-9 μήνες ήταν ο πρωθυπουργεύων της χώρας θα αναγκαστεί να γυρίσει στην κουζίνα του. Άντε γειά προς το παρόν και θα τα πούμε όταν μείνεις εκτός Βουλής]

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα -για την απελευθέρωση των ταξί- την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών. Προκύπτει πως η τρόικα είχε δώσει την έγκριση της στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ταξί που είχε ετοιμάσει ο κ. Ραγκούσης.

Χθες ο κ. Ραγκούσης διαφώνησε με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.


Στην εισήγησή του ο πρώην υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο δεν ανοίγει το επάγγελμα των ταξί.

Εν τω μεταξύ, με την αρνητική ψήφο του Γιάννη Ραγκούση πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση οχημάτων ειδικής κατηγορίας μίσθωσης, 5 έως 9 θέσεων, χωρίς μετρητή. Τα οχήματα αυτά θα λειτουργούν αυστηρά με ραντεβού και θα απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από το δρόμο. Το κόμιστρο θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο.

Για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών ταξί λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Τον αριθμό των αδειών θα καθορίζει ο περιφερειάρχης με απόφασή του κάθε δύο χρόνια. Ο συντελεστής για την Αθήνα ορίζεται σε 2,5 άδειες ανά χίλιους κατοίκους και για την επαρχία σε 1,5 άδεια ανά χίλιους κατοίκους.

Ως εκ τούτου δεν προβλέπεται έκδοση νέων αδειών στην Αθήνα αλλά ούτε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμα και οι άδειες για τα οχήματα ειδικής κατηγορίας μίσθωσης θα προέρχονται από τις υπάρχουσες.

Οι περιφερειάρχες ωστόσο θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το συντελεστή έκδοσης νέων αδειών σε περίπτωση που μεταβάλλονται τα πληθυσμιακά και τα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Επιπλέον, οι άδειες θα μεταβιβάζονται ελεύθερα με την καταβολή φόρου που θα ανέρχεται σε ποσοστό ύψους 20% επί της υπεραξίας στα ταξί, καθώς οι άδειες θα θεωρούνται ειδικά περιουσιακά στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά το κόστος έκδοσης νέων αδειών, αυτό δεν θα υπερβαίνει το διοικητικό κόστος για την έκδοση άδειας, δηλαδή θα ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Η μονή ταρίφα θα αφορά πλέον σε όλο το νομό Αττικής εκτός των νησιών, ενώ οι έδρες των ταξί ισχύουν όπως μέχρι σήμερα. DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ