2012-11-15 12:00:07
Φωτογραφία για UGG! Η ιστορία τους & Πως να τις φορέσετε.
Όπως νιώθουμε με τις γαλότσες στην καταιγίδα, ότι δηλαδή φοράμε το πιο κατάλληλο παπούτσι, έτσι ακριβώς νιώθουμε και με τις Ugg τις κρύες –και όχι μόνο- μέρες του χειμώνα.

Ένα ογκώδες σχέδιο, με σουέτ δέρμα στο εξωτερικό και ντυμένες με μαλλί προβάτου στο εσωτερικό, θυμίζουν κάτι από παντόφλα με χοντρή σόλα καθιστώντας τες κάπως άσχημες!

Έξαλλου η επικρατέστερη θεωρία λέει πως μάλλον πήρε το όνομα Ugg από το ugly (άσχημος).

Κάποιοι λένε ότι τις βάφτισε η γυναίκα του κατασκευαστή όταν πρωτοείδε τις μπότες που έφτιαξε. Βέβαια ακόμα και σήμερα δεν είναι σίγουρο ούτε για το ποιος τις πρωτοέφτιαξε ούτε για το πώς βγήκε το όνομα –το οποίο προφέρεται αγκ και όχι ουγκ-.

Σίγουρο όμως είναι ότι ξεκίνησαν από την μακρινή Αυστραλία.

Μετράνε πολλά χρόνια πίσω, σε κάπως διαφορετικό σχέδιο από τις σημερινές, αφού υπάρχουν από τις αρχές του 1900, όπου τις φορούσαν οι αγρότες. Ύστερα υιοθετηθήκαν από τους πιλότους του Α’ Παγκοσμίου Πόλεμου και αργότερα από τους σέρφερ που ήθελαν να κρατούν τα πόδια τους ζεστά όταν έβγαιναν από την κρύα θάλασσα.


Αλλα ήταν πολύ αργότερα που άρχισε να γίνεται κάτι παραπάνω, και συγκεκριμένα το 1978 όπου ο αυστραλός σέρφερ BrianSmith–μια θεωρία λέει ότι ο ίδιος της έφτιαξε-  της έφερε στην Καλιφόρνια και άρχισαν να τις φορούν οι σέρφερ μεταξύ τους, αλλά και να πωλούνται σε μαγαζιά με είδη σερφ.

Μέχρι τότε η εταιρία και οι μπότες της ήταν περισσότερο γνωστές στον συγκεκριμένο κύκλο και άρα σε πολύ λιγότερο κοινό. 

Το 1995 έγινε η αρχή για την γνωριμία τους με μεγαλύτερο κοινό, όταν αγοράστηκε από την Decker’s Outdoor Corporations για 15 εκατομμύρια δολάρια.

Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να απογειωθούν παρότι είχαν ήδη υιοθετηθεί από αρκετές σταρ του Hollywood. 

Sienna Miller

Ήταν αρχές του 2000 που έγινε η κίνηση ματ! Η παρουσίαση τους στην εκπομπή της Οπρα! Με σταθερό κοινό 7 εκατομμύρια την ημέρα και με την ίδια να δηλώνει ότι τις λατρεύει και δεν τις αποχωρίζεται και αγοράζοντας μάλιστα 350 ζευγάρια ως δώρο σε όλους τους συνεργάτες της, δεν μπορούσαν παρά να γίνουν παγκοσμίως γνωστές και ποθητές!

“Τίποτα δεν νιώθει καλύτερο ή δεν σε κάνει να νιώθεις τόσο καλά όσο οι Ugg” δηλώνει ο Angel Martines, διευθύνων σύμβουλος της Decker’s Outdoor Corporations, “είναι ένα από αυτά τα σπάνια προϊόντα που έχουν υπερβεί το φυσιολογικό και έχουν δημιουργήσει μια συναισθηματική σχέση με τον ιδιοκτήτη τους”.

Κι αν μερικοί αλλά όχι πολλοί άνθρωποι του μοδόκοσμου, fashion editorials και άλλοι τις απορρίπτουν και τις θεωρούν υπερεκτιμημένες και άκομψες παντόφλες που δεν πρέπει να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού, υπάρχουν ασύγκριτα περισσότεροι fashion people, διάσημοι και καθημερινοί άνθρωποι που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Ακόμα και η Tamara Mellon, συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος δημιουργικού του διάσημου οίκου παπουτσιών Jimmy Choo έχει πει πως στην συλλογή της έχει μόνο Jimmy Choo και Ugg!

UGG by Jimmy ChooHeidi Klum with UGG by Jimmy Choo 

Αγόρασα το πρώτο μου ζευγάρι –σιέλ/γκριι με ένα κουμπί- αρχές του 2010. Ο λόγος που δεν τις είχα αποκτήσει νωρίτερα εκτός του ότι μου φαινόντουσαν κι εμένα κάπως άκομψες είναι ότι πλέον τις έβλεπα συνέχεια στον δρόμο.

Αλλα τότε είχα προγραμματίσει ένα ταξίδι στην παγωμένη Αυστρία κι έπρεπε να αποκτήσω ένα ζευγάρι ζεστές και άνετες μπότες. Αυτό ήταν! Τις λάτρεψα και τις φορούσα συνέχεια μέχρι και την άνοιξη.

Και πολλοί, κυρίως στο εξωτερικό, τις φορούν και το καλοκαίρι αφού το δέρμα προβάτου έχει την ιδιότητα να διατηρεί το πόδι στην θερμοκρασία που ήδη έχει.

Πέρσι τα Χριστούγεννα το δώρο μου ήταν ένα  μπεζ ζευγάρι χωρίς κουμπί που επίσης λάτρεψα και “έλιωσα”!

“Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορέσεις ένα ζευγάρι”, έχει πει ο Martines και για όσους τις φοβούνται, για τους δικούς τους λόγους, σας διαβεβαιώνω πως ισχύει 100%!

Εξάλλου πλέον η ποικιλία σε χρώματα είναι πολύ μεγάλη, τα σχέδια είναι επίσης πολλά και έχετε και επιλογή μεγέθους. Πολύ κοντή, μεσαία και ψηλή. Την τελευταία δεν σας την προτείνω, είναι πολύ ψηλή για τον όγκο της και δυσκολοσυνδύαστο. Επιλέξτε κάποιο από τα αλλα 2 σχέδια που είναι και πιο οικονομικά.

Και φυσικά πλέον έχουν βγει και σχέδια για τους άντρες αφού τα υπόλοιπα που ήταν σχεδόν ίδια με τα παιδικά και τα γυναικεία δεν είχαν μεγάλη επιτυχία στο αντρικό κοινό.

Πώς να τις φορέσετε:

Το μόνο don’t που σκέπτομαι για τις UGGστο ντύσιμο μας είναι να φορεθούν μέσα από το παντελόνι.

Πέραν αυτού όλα πηγαίνουν μαζί τους, αρκεί βέβαια να συνδυαστούν σωστά και να φοριούνται μέσα από τις UGGάρα να είναι ένα παντελόνι που στενεύει στο τελείωμα του.

Μπορείτε να τις φορέσετε ακόμα και με φορεματάκια, ιδανικά τα πλεκτά ή κάποιο άλλο από απλό ύφασμα σε απλή-ίσια γραμμή

Δείτε μερικά από τα πιο ωραία streetoutfits που εντόπισα και πάρτε ιδέες για δικούς σας συνδυασμούς:

Με παντελόνια -jeans, κολάν, φόρμα- :

Ή και με φορεματάκια:

Extra tips:

Η πρώτη κίνηση που θα κάνετε όταν τις αποκτήσετε δεν είναι να τις φορέσετε! Είναι να τις περάσετε με ειδικ!ό σπρέι για σουέτ δέρματα που υπάρχουν σε όλα τα τσαγκαράδικα. Δεν αλλάζει το χρώμα ή την υφή τους, αλλα τα κάνει αδιάβροχα για αρκετό καιρό κι έτσι νερό αλλα και βρωμιά σκόνη μένουν εκτός, διατηρώντας τες σε πολύ καλή κατάσταση για όσο καιρό τις προσέχετε! Κι επειδή το σουέτ δέρμα δεν καθαρίζεται ποτέ με νερό αλλα με ένα στεγνό πανί καλό είναι να τις προσέξετε από την αρχή για να κρατηθούν και καθαρές και στεγνές!

Πάντα μα πάντα να τις φοράτε με κάλτσα.

Αν θυμάμαι καλά ακόμα και οι οδηγίες τους γράφουν ότι μπορούν να φορεθούν και χωρίς κάλτσα αν το τολμήσετε θα αρχίσουν να μυρίζουν και επειδή το σουέτ ποτέ δεν πλένετε θα είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν. Αν όμως αρχίσουν ν μυρίζουν προμηθευτείτε ειδικά σπρέι που υπάρχουν για την κακοσμία στα παπούτσια.

Αν εξακολουθούν να σας φαίνονται πολύ ογκώδη ή έχετε πιο γεμάτη γάμπα και θέλετε να δείχνει ποιο αδύνατη, εάν έχετε το μεσαίο μέγεθος, απλά γυρίστε το προς τα κάτω το μεσαίο και αμέσως θα δείξει την γάμπα σας πιο αδύνατη και το σύνολο σας πιο κομψό. Το πολύ κοντό μέγεθος φτάνει στον αστράγαλο περίπου οπότε είναι κι αυτό ιδανικό για να μην σας “γεμίζει” το πόδι.

 

http://chicandsilk.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ