2012-11-15 13:24:03
Φωτογραφία για Μπουτάρης: Το να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα είναι το ίδιο δύσκολο με το να κόψεις το ποτό
«Με ένα διαμαντάκι για σκουλαρίκι και τατουάζ στον καρπό του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δε δείχνει να είναι ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τα...οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας» αναφέρει σε ρεπορτάζ του το δίκτυο CNBC.

Στο εκτενές του αφιέρωμα του στον Γιάννη Μπουτάρη το CNBC αναφέρει ότι «ο 70χρονος που δεν είναι πολιτικός κάνει στην πόλη μεταρρυθμίσεις, τις οποίες αποφεύγει να κάνει η κεντρική κυβέρνηση για να μειώσει το κολοσσιαίο έλλειμμα.

Σε αντίθεση λοιπόν με την υπόλοιπη Ελλάδα, η παραθαλάσσια πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων μειώνει το έλλειμμά της, μειώνει τους φόρους προς τις επιχειρήσεις και πληρώνει τους εργαζομένους στο δήμο και τους προμηθευτές εγκαίρως».

«Υπήρχε απίστευτη ανικανότητα», δηλώνει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης προσθέτοντας ότι «τους είπα λοιπόν ότι στο εξής αλλάζουμε τον τρόπο διοίκησης και σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί να φύγει».


Το να αλλάξει η νοοτροπία στην Ελλάδα είναι το ίδιο δύσκολο με το να κόψεις το ποτό, επισημαίνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν έχει πιει σταγόνα ποτού εδώ και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το CNBC, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι τόσο ευθύς σε βαθμό που έχει παραδεχτεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έχει κάνει και χρήση ναρκωτικών.

Σε μία χώρα γεμάτη διαφθορά, στη Θεσσαλονίκη άρχισε το Σεπτέμβριο μία μεγάλη δίκη με κατηγορούμενους 17 πρώην αξιωματούχους που κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν 51 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της πόλης, όσα δηλαδή ξοδεύει κάθε χρόνο ο δήμος για κατασκευαστικά έργα.

Πολλοί κάτοικοι εκτιμούν το στυλ του δημάρχου, καθώς η πόλη φέτος θα έχει οικονομικό πλεόνασμα, ενώ ο ίδιος ο Μπουτάρης ανακηρύχτηκε «δήμαρχος της χρονιάς».
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ