2012-11-15 13:50:21
Φωτογραφία για Αντ. Σαμαράς: Έναρξη της ανάκαμψης στα τέλη του 2013
Στα τέλη του 2013 αναμένει ο Πρωθυπουργός τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και εκτιμά ότι το πρόβλημα του χρέους θα αντιμετωπιστεί μέσω των δραστικών διαρθρωτικών αλλαγών τόσο στο οικονομικό μοντέλο της χώρας όσο και στο πολιτικό της σύστημα Τα παραπάνω ανέφερε στη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των μέτρων λιτότητας, τα οποία οδηγούν στην ύφεση.

«Με άλλα λόγια πρέπει να ενθαρρύνουμε εξ αρχής την ανάκαμψη με ορθό τρόπο. Χωρίς ανάκαμψη, παρά τη λιτότητα, τα ελλείμματα δεν θα υποχωρούν και το συνολικό χρέος θα εκραγεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, επέμεινε στην ανάγκη να διατηρηθεί και να στηριχθεί η κοινωνική συνοχή, προειδοποιώντα πως σε περίπτωση που αγνοηθεί αυτός ο παράγοντας η στρατηγική που ακολουθείται θα μπορούσε να αποδειχθεί αυτοκαταστροφική. Οπως είπε, «κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει σε μία κοινωνία που καταρρέει».

Ετσι, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η λιτότητα είναι μεν απαραίτητη και πως πρέπει όμως να δοθεί προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή, να υπάρξουν μέτρα μέτρα που θα φέρουν ανάκαμψη και διαρθρωτικές αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ