2012-11-15 14:19:34
Φωτογραφία για Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ Επίθεση διαδηλωτών στην ομάδα Φούχτελ
Αναψαν τα αίματα μετά τη δήλωση του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ότι «1.000 Γερμανοί διεκπεραιώνουν τη δουλειά 3.000 Ελλήνων» και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κτίριο της ΔΕΘ, προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο και επιτέθηκαν στα υπόλοιπα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, που συμμετέχει στη συνέλευση δημάρχων, με μπουκάλια νερού, αυγά αλλά και γροθιές. «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου», είπε ο Φούχτελ. Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν στη γερμανική αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο.Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές έτρεχαν από περίπτερο σε περίπτερο προκειμένου να βρουν το κτίριο 8 στο οποίο λαμβάνει χώρα η συνέλευση.Οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» όπου πραγματοποιείται η συνέλευση και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Συμπλοκές σημειώθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν στους αστυνομικούς: «Είστε κι εσείς Έλληνες».


Ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας είπε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.«Κάθε πράξη βίας που ξεφεύγει από τα δημοκρατικά όρια, εκθέτει τη χώρα και βάζει σε κίνδυνο μια εθνική προσπάθεια, για την οποία όλοι αυτή τη στιγμή ματώνουμε προκειμένου να βγει γρήγορα η Ελλάδα από το αδιέξοδο και να ξαναβρεί το βηματισμό της στην Ευρώπη που οραματιστήκαμε», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.«Αγωνιζόμαστε ώστε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας πως «όλη η εθνική προσπάθεια σε αυτό αποσκοπεί, όχι μόνο να μη χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν και νέες».

Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απαξιωτικές και προσβλητικές χαρακτήρισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις δηλώσεις Φούχτελ για την εργατικότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλογίζοντάς του απύθμενο θράσος.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε χθες από τη Θεσσαλονίκη ότι «για εργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα».

Ανέφερε επίσης ότι «θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού» και ότι πρέπει να φανούν τρόποι για το «πως θα μειωθεί ο αριθμός τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους».

«Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;», είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

Η Ομοσπονδία διερωτάται τέλος: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;»

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4767932
.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ