2012-03-23 11:45:43
Φωτογραφία για ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ευκολότερα θα μπορούν πλέον να υπάγονται υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στις ειδικές κατηγορίες, για τις οποίες προβλέπεται ξεχωριστός αριθμός θέσεων.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Παιδείας και αφορά κυρίως σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, υπογραμμίζεται ότι η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται ισοβίως, ενώ στην περίπτωση των τριτέκνων απαλείφεται το προβλεπόμενο ηλικιακό όριο του 26ου έτους που ίσχυε έως σήμερα για την ηλικία που θα έπρεπε να έχει το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά μιας πολυμελούς οικογένειας. Επίσης, προστίθεται ως ειδική υποκατηγορία, υπαγόμενη σε εκείνη των κοινωνικών κριτηρίων, αυτή των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος.

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν αδελφούς που ήδη φοιτούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στην εν λόγω ειδική κατηγορία εισακτέων θα πρέπει ο αδελφός ή η αδελφή του υποψηφίου να είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ