2012-03-23 12:16:06
Φωτογραφία για Ψωμιάδης: Κάτω τα χέρια από τα φυλάκια
Αντίθετος στην κατάργηση των δύο τελευταίων φυλακίων στο νομό Καστοριάς είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Το μήνυμά μου είναι σαφές Κάτω τα χέρια από τα φυλάκια, καμιά οικονομική κρίση, τίποτα δεν δικαιολογεί το εθνικό έγκλημα που θα συντελεστεί, εάν φύγει ο στρατός από την ευαίσθητη αυτή περιοχή» αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του.

«Θέλω να πιστεύω πως θα διαψευστούν άμεσα από τους υπευθύνους οι πληροφορίες που είδαν τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας και θέλουν το Γενικό Επιτελείο Στρατού να προχωρά στην κατάργηση των δύο τελευταίων φυλακίων στο νομό Καστοριάς, εγκαταλείποντας τους ακρίτες μας στο έλεος του Θεού και οδηγώντας, νομοτελειακά, στην ερημοποίηση της υπαίθρου.

Είναι προφανές, πως η συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των συνόρων και η πλήρης αποψίλωση της μεθοριακής γραμμής με την Αλβανία από δυνάμεις του στρατού (καθώς προηγήθηκε η κατάργηση άλλων πέντε φυλακίων) οδηγεί, όπως καταγγέλθηκε δημόσια, σε οδυνηρά αποτελέσματα, με την καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών, την παράνομη εισαγωγή όπλων και ναρκωτικών, τη λαθραία υλοτομία, την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας.


Το μήνυμά μου είναι σαφές: Κάτω τα χέρια από τα φυλάκια, καμιά οικονομική κρίση, τίποτα δεν δικαιολογεί το εθνικό έγκλημα που θα συντελεστεί, εάν φύγει ο στρατός από την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Αντίθετα, είναι επιβεβλημένο, να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την επαναλειτουργία και των υπολοίπων φυλακίων, ώστε να «θωρακιστεί» το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νεστορίου που ζητά την ακύρωση της σχετικής απόφασης για κατάργηση των φυλακίων και επαναλαμβάνω, χρωστάμε σ’ αυτούς τους Έλληνες, δεν μας χρωστούν.

Και ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας, είναι να μην τους αφήσει αβοήθητους. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».
spnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ