2012-03-23 14:10:08
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για την περιφρούρηση των παρελάσεων
Αντιδράσεις σε μερίδα κομμάτων έχει προκαλέσει η επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα προγραμματιζόμενα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

«Και η κυβέρνηση βολεύεται με την ένταση της καταστολής και οι προβοκάτορες της έδωσαν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιεί όχι μόνο... κατά των προβοκατόρων, αλλά και κατά του κινήματος», δήλωσε η γ.γ. της ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Δεν εγκρίνουμε τις προβοκάτσιες, όποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «κάθε καπηλεία της 25ης Μαρτίου και από την κυβέρνηση και από τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν είναι καταδικαστέα» και κατέληξε: «Μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και να βρεθούν προσχήματα για να αναβληθούν οι εκλογές».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα με τις διαθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης εν όψει των παρελάσεων.


Το κόμμα υποστηρίζει ότι «τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας και καταστολής, αλλά και η γενικότερη καλλιέργεια ενός κλίματος τρομολαγνείας πριν από τις εκλογές έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να επιχειρήσει ενδεχόμενα προβοκάτσιας, να στοχοποιήσει την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες».

Όπως αναφέρει, «τέτοια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τη δημοκρατία, επιχειρούν να συκοφαντήσουν τις κοινωνικές κινητοποιήσεις και την αριστερά, και να τις ταυτίσουν με ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τους αγώνες της».

Με αφορμή τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «χιλιάδες αστυνομικοί, σιδερένιοι φράκτες, απαγορεύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, αποκλεισμοί των Πολιτών, μέχρι και έλεγχοι αστυνομικών ταυτοτήτων, συνθέτουν το σκηνικό που στήνει η Κυβέρνηση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου».

«Αφού πιστεύουν ότι εργάζονται υπέρ της χώρας γιατί φοβούνται; Και γιατί δημιουργούν σκηνικό έντασης;», διερωτάται το κόμμα του Γιάννη Δημαρά και καλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό της εθνικής επετείου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χωρίς ακρότητες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αρνείται την ελευθερία του
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αρνείται την ελευθερία του
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ