2012-11-19 22:48:08
Φωτογραφία για 9 φυσικοί τρόποι για να προστατεύσετε το παιδί από το κρύωμα
Στο ερώτημα «να δίνω στο παιδί μου φάρμακα όταν αρρωσταίνει» υπάρχουν δύο στρατόπεδα παιδιάτρων, με διαφορετικές απαντήσεις: Κάποιοι παιδίατροι δίνουν χωρίς αναστολές παυσίπονα και αντιπυρετικά όταν ένα παιδί εμφανίσει... σημάδια ίωσης ή κρυολογήματος, ενώ άλλοι προτιμούν να είναι πιο συντηρητικοί με την χορήγηση φαρμάκων και να στρέφονται σε πιο φυσικούς τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης μιας ίωσης.

Την τελική απόφαση για το πώς να αντιμετωπιστεί ένα παιδικό κρυολόγημα ή μία ίωση θα πρέπει να την πάρει ο παιδίατρος. Ωστόσο, δεν χάνουμε κάτι να δοκιμάσουμε και μερικές φυσικές και ασφαλείς μεθόδους για την αντιμετώπιση ενός παιδικού κρυολογήματος, όπως τις μάθαμε από τις γιαγιάδες μας:

-Πολλά υγρά: Όλες οι επιστημονικές έρευνες συμφωνούν πως η κατανάλωση πολλών υγρών κατά την διάρκεια ενός κρυολογήματος αποτρέπει το «στέγνωμα» του λαιμού και της μύτης, καθώς βοηθά τους βλεννογόνους αδένες να παραμένουν ανοιχτοί και έτσι είναι ευκολότερο να καθαρίσουν. Πέρα από νερό, βοηθούν πολύ τα ζεστά ροφήματα από βότανα (ευκάλυπτος, μέντα, εχινάκια) και ο φρέσκοι χυμοί, ειδικά όσοι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C.


-Κοτόσουπα: Για πολλούς λαούς μία ζεστή κοτόσουπα αποτελεί το κατεξοχήν τρόφιμο ενάντια στο κρυολόγημα. Ο ζωμός της όχι μόνο κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο και βοηθά στη μείωση του οιδήματος των ρινικών κοιλοτήτων χάρη στους ατμούς, αλλά είναι και εξαιρετικά θρεπτικός, χωρίς να «βαραίνει».

-Υδρατμοί: Από τα πιο κοινά σπιτικά γιατρικά για το κρυολόγημα είναι οι υδρατμοί, από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αυτοί μπορούν εύκολα να διευκολύνουν τη ρινική συμφόρηση του παιδιού, καθώς και να «σκοτώσουν» ιούς που δεν αντέχουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

-Χλιαρά μπάνια: Πολλοί είναι οι παιδίατροι που συμβουλεύουν τους γονείς να κάνουν το παιδί ένα χλιαρό μπάνιο αν έχει υψηλό πυρετό. Ζητήστε τη συμβουλή του δικού σας παιδιάτρου.

-Γαργάρες με αλατόνερο: Όσο κομπογιαννίτικη συμβουλή κι αν ακούγεται, στην πράξη μπορεί να καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

-Ιονιστές: Πολλοί χρησιμοποιούν ιονιστές στο σπίτι για να κάνουν πιο υγρό τον αέρα, προκειμένου να αποφεύγεται το μπούκωμα στις ρινικές κοιλότητες. Ωστόσο, οι ιονιστές που βράζουν νερό θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από μικρά παιδιά, ενώ όλες οι σχετικές συσκευές θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να μην μεταφέρουν μούχλα στον αέρα.

-Βιταμίνες και φυτικά σκευάσματα: Ρωτήστε τον παιδίατρο αν κατά την διάρκεια της περιόδου των ιώσεων θα ωφελούσε το παιδί σας να λαμβάνει βιταμίνες σε μορφή συμπληρωμάτων ή άλλα φυτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και στην ομοιοπαθητική.

-Καλός εξαερισμός χώρων: Φροντίστε να αερίζετε καλά τους χώρους στους οποίους συχνάζει το παιδί σας, να μην καπνίζετε σε αυτούς και να είναι καθαροί από ακάρεα σκόνης που μπορούν να επιδεινώσουν ένα κρυολόγημα.

- Ξεκούραση: Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος είναι ο καλός ύπνος και γενικότερα η ξεκούραση.
mama365.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ