2012-11-19 22:58:25
Φωτογραφία για Ένα υπέροχο γκολ για έναν υπέροχο σκοπό
Το τέταρτο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Σουηδίας με την Αγγλία έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει. Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα τέρματα που έχουμε δει, αλλά από βαθμολογική άποψη δεν προσέφερε κάτι παραπάνω στους Σουηδούς.

Κι όμως, ένα τέτοιο άνευ ιδιαίτερης σημασίας γκολ μπορεί να αποβεί εξαιρετικά σημαντικό για κάποιον που δεν το έχει δει καν!

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ιμπραΐμοβιτς υπέγραψε και δώρισε τα παπούτσια με τα οποία έκανε τα «μαγικά» του. Δεν τα έδωσε, όμως, σε κάποιον οπαδό ή αντίπαλο, αλλά σε έναν συμπαίκτη του, τον Γιόνας Όλσον.

Όχι, ο Σουηδός δεν πρόκειται να τα βάλει σε κάποια προθήκη στο σπίτι του για να θυμάται το επίτευγμα του συμπαίκτη του. Αντίθετα, θα τα προσφέρει σε κάποιον τυχερό οπαδό έναντι ενός αντιτίμου που μπορεί να μην ξεπεράσει καν τα 6 ευρώ.

Ο άσος της Γουέστ Μπρομ βοηθά να συγκεντρωθούν χρήματα για το «The Winnicott Foundation», ένα ίδρυμα που φροντίζει πρόωρα γεννημένα μωρά ή σοβαρά άρρωστα νεογνά. Η οργάνωση προσπαθεί να σώσει όσα περισσότερα μωράκια μπορεί, να τα βοηθήσει να βγουν το συντομότερο δυνατό από το νοσοκομείο και να στηρίξει τους γονείς σε ό,τι χρειαστούν: από ρούχα και τροφή, μέχρι ψυχολογική υποστήριξη.


Στόχος του ποδοσφαιριστή είναι να συγκεντρώσει 12.000 ευρώ και με τη δική του συμβολή, καθώς έχει πει ότι όταν φτάσει τις 6.000 ευρώ θα τις διπλασιάσει ο ίδιος προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό ποσό.

Όπως εξηγεί ο Όλσον, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα των πρόωρων, καθώς και η δική του κορούλα, η Άιρις Άναμπελ, είχε γεννηθει 7 εβδομάδες νωρίτερα. «Η φροντίδα, η βοήθεια και η στήριξη που είχαμε από το τοπικό μας νοσοκομείο ήταν πραγματικά απίστευτη και θα θέλαμε να την έχει ο καθένας που αντιμετωπίζει ανάλογη κατάσταση», εξηγεί ο παίκτης στη σελίδα που έχει φτιάξει για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Για να συγκεντρώσει τα χρήματα, ο Όλσον βάζει προς πώληση έναντι ενός πολύ μικρού ποσού δικά του ποδοσφαιρικά αντικείμενα, όπως παπούτσια του, φανέλες και άλλα για τα οποία κάνει κατά καιρούς κληρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για πλειστηριασμό. Ο καθένας δωρίζει το ποσό που επιθυμεί, με minimum τα 6 ευρώ κι έπειτα από κλήρωση αναδεικνύεται ο νικητής.

Η τελευταία προσθήκη στο «καλάθι» του παίκτη είναι κι αυτή που έχει εκτοξεύσει το ποσό στις 9.917,95 ευρώ (σ.σ. μέχρι το βράδυ του Σαββάτου), ξεπερνώντας ακόμα και τις πιο τρελές προσδοκίες του ποδοσφαιριστή.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ένας τυχερός θα έχει στα χέρια του τα «μαγικά» υπογεγραμμένα παπούτσια του Ίμπρα. Οι πραγματικά τυχεροί, όμως, θα είναι όλοι αυτοί οι νέοι… μπόμπιρες που βιάστηκαν να έρθουν στον κόσμο και το ασύλληπτο γκολ που πέτυχε ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους που τώρα ξεκινά!

othersidefootball.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ