2012-11-20 00:34:03
Φωτογραφία για Η Ευρώπη παρεμβαίνει στην κρίση της Γάζας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε για μια άμεση κατάπευση του πυρός στην κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στη Γάζα... καταδικάζοντας τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, την ώρα που ζήτησε από το Τελ Αβίβ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Στη δήλωση που μοιράστηκε μετά την κοινή σύνοδο των 27 υπουργών Εξωτερικών, και αφού προηγήθηκε εκτενής συζήτηση του θέματος στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ εξέφρασαν τη μεγάλη ανησυχία τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, και ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως όλες οι επιθέσεις.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει σε όλους τους τόνους τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες και πρέπει να σταματήσουν άμεσα, η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για τη συνειδητή στόχευση αθώων πολιτών”, καταλήγει η ανακοίνωση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε από την πλευρά του τα εξής:

“Η σημερινή συνάντηση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη μεγάλη μας ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Γάζα και το Ισραήλ. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση.

Πάνω από όλα, πρέπει να διαφυλάξουμε την προοπτική της λύσης δύο κρατών. Οφείλουμε το συντομότερο δυνατό να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης, που σήμερα δυστυχώς είναι ανύπαρκτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγάλες δυνατότητες, όταν όμως μιλάει συντονισμένα, με μια φωνή. Και αυτό είχαμε την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που προηγήθηκαν.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής ευρωπαϊκής πολιτικής στην περιοχή και αξιοποιώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τους Παλαιστινίους.

Ταυτόχρονα, πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες δυνάμεων όπως η Αίγυπτος, που εργάζονται για την εκτόνωση της κατάστασης.

Εξίσου κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στη Συρία. Η συνεννόηση πολλών δυνάμεων της αντιπολίτευσης μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για διάλογο, για πολιτική και ειρηνική λύση.

Η ανθρωπιστική καταστροφή και το ενδεχόμενο διάχυσης της κρίσης είναι κίνδυνοι υπαρκτοί και άμεσοι. Για αυτό πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι η στρατιωτική λύση δεν είναι επιλογή και δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Η Ελλάδα παραμένει όχι μονάχα σταθερός αλλά και σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όλες της οι πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Ε.Ε. σε αυτό κατατείνουν”.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
iZ-Outlander: Cydia themes free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
iZ-Outlander: Cydia themes free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ