2012-11-20 00:35:04
Φωτογραφία για 5 εκ. ευρώ αξίζουν τα χελιδόνια στους γλουτούς της Κέιτ Μος-Είναι έργο του Φρόυντ
Έργο του Λούσιεν Φρόιντ, εγγονού του Κέιτ Μος, χελιδόνια, τατού, Λούσιεν Φρόυντ, έργο τέχνης και ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, αποκάλυψε η Κέιτ Μος πως είναι τα δυο χελιδόνια που έχει τατού στο πάνω μέρος των γλουτών της. Η αξία τους, προφανώς, είναι ανεκτίμητη.

«Ξεκίνησε να μου λέει για την εποχή που, στα 19 του, ήταν στο εμπορικό ναυτικό και έκανε τατού για τους υπόλοιπους ναυτικούς. Οπότε με ρώτησε αν θέλω και εγώ ένα. Μου πρότεινε στην αρχή να μου κάνει κάτι από το ζωικό βασίλειο, αλλά επειδή τα πουλιά -που του είπα ότι μου άρεσαν- τα είχε κάνει ξανά, μου πρότεινε να μου κάνει ένα κοτόπουλο σε ένα κουβά. Όταν του είπα όχι, μου πρότεινε να μου ζωγραφίσει το πρόσωπό μου. Εννοείται πως δεν θα μου άρεσε να κυκλοφορώ με το πρόσωπό μου στον κώλο μου, οπότε καταλήξαμε στα χελιδόνια. Πάντως πρόκειται για ένα αυθεντικό έργο Φρόυντ. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν συλλέκτες που θα πλήρωναν αρκετά εκατομμύρια λίρες για αυτό. Οπότε, αν τα πράγματα μου πάνε πολύ άσχημα, έχω την επιλογή να πάω σε ένα πλαστικό, να μου αφαιρέσει το συγκεκριμένο κομμάτι δέρμα και να το πουλήσω».


Αυτό δήλωσε η Κέιτ Μος στα πλαίσια της συνέντευξης της για το Vanity Fair. Αποκαλύπτοντας την έκταση της φιλίας της που ανέπτυξε με τον 88χρονο Λουσιέν Φρόυντ (ο οποίος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2011) κατά την διάρκεια των εννιά μηνών που του πόζαρε για το γυμνό πορτραίτο της την εποχή που ήταν έγκυος.

Κάτι που έρχεται να αποδείξει και η συγκινητική φωτογραφία που δείχνει τον Λούσιεν αγκαλιά με την Κέιτ Μος στο κρεβάτι, λίγους μήνες πριν πεθάνει.

Πάντως, αν σκεφτεί κάποιος ότι το γυμνό πορτραίτο της Κέιτ Μος δια χειρός Φρόιντ πουλήθηκε έναντι 4.7 εκ. ευρώ, είναι σχεδόν δεδομένο ότι ένα τατού του Λουσιέν Φρόιντ πάνω σε ένα κομμάτι δέρμα της Κέιτ Μος θα πουληθεί το ίδιο ή και παραπάνω.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ