2012-11-20 11:00:17
Φωτογραφία για Απύθμενο θράσος (χωρίς μία συγγνώμη) Βενιζέλου για τους μικροομολογιούχους
«Η αλήθεια για το ζήτημα των ομολογιούχου». Με αυτόν τον υπερφίαλο τίτλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά κάνει το άσπρο μαύρο και κρύβει την αλήθεια.

Όπως τότε που θα έβαζε... πάτο στο βαρέλι, έτσι και τώρα επιχειρεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες για το μεγάλο έγκλημα σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων (ακόμη και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά) που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής εν μια νυκτί, μόνο και μόνο γιατί εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Βενιζέλος, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, σε πέντε σελίδες κείμενο δεν βρήκε να πει ούτε ένα «συγγνώμη» σε αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα λεφτά τους εξαιτίας (και) των υπογραφών του στο Μνημόνιο 2. Αντί γι' αυτό, τους κατηγορεί και από πάνω επειδή αρνήθηκαν να αποδεχτούν τη... γενναιόδωρη πρότασή του να πάρουν τα χρήματά τους μετά θάνατον. Μια και τα ομόλογα που τους προτείνει να ανταλλάξουν λήγουν το 2042! Δεν αναρωτήθηκε όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους θα ζουν τότε ή το πώς θα ζήσουν σε μια χώρα που κόβει μισθούς και συντάξεις, όταν πολλά από τα ομόλογα του κράτους που εμπιστεύτηκαν έληγαν τα επόμενα χρόνια και όχι βέβαια 30 χρόνια μετά
. Πόσο «ρεαλιστική και άμεση λύση», όπως ισχυρίζεται ο κ. Βενιζέλος, είναι η λύση που εμπεριέχεται στην πρόταση: «Που θα τους επέτρεπε να αποκτήσουν ομόλογα πολύ μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας και μαζί με τα νέα ομόλογα που είχαν ήδη λάβει να έχουν ένα χαρτοφυλάκιο που σχεδόν κάλυπτε τις απώλειές τους»;

Αυτό βέβαια ο ύπαρχος του παπανδρεϊσμού το αποκρύβει εντέχνως από το κείμενο που έγραψε για να κατηγορήσει τη «δημοκρατία» που δεν συγκάλυψε το επεισόδιο που συνέβη στην ΤτΕ (όπως και η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ), αλλά και δημοσιογράφους που είπαν την άποψή τους για την καταστροφή των ομολογιούχων ιδιωτών.

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, στο άρθρο του αποκαλύπτει ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και το Eurogroup είχαν ξεκαθαρίσει ότι για να γίνει το PSI δεν επιτρεπόταν να εξαιρεθεί κανένα φυσικό πρόσωπο, αν και

στη Βουλή ισχυριζόταν ότι θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν τα φυσικά πρόσωπα και ότι έπρεπε να του έχουν εμπιστοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την τέχνη της μισής αλήθειας. Κατηγόρησε τους ομολογιούχους επειδή προσέφυγαν στο ΣτΕ αμφισβητώντας τη νομιμότητα του PSI, πράγμα που, όπως λέει, πολύ θα ήθελαν οι απανταχού κερδοσκόποι. Η αλήθεια είναι ότι η προσφυγή των ομολογιούχων, όπως μας είπε ο κ. Γιάννης Μαρινόπουλος, πρόεδρος της προσωρινής επιτροπής που έχουν συγκροτήσει, μιλά για ακύρωση του PSI μόνο στο σκέλος των φυσικών προσώπων που έκαναν αποταμίευση και όχι ολόκληρου του PSI.

Ο κ. Μαρινόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε στη «δημοκρατία»: «Αφού μας κατέστρεψαν, συνεχίζουν τα ψέματα.

Να σας πω ένα παράδειγμα: Υπάρχουν ομολογιούχοι που είναι 70, 80, χρονών. Τι να τους πούμε δηλαδή, ότι θα πρέπει να ζήσουν μέχρι το 2042 για να πάρουν τα χρήματά τους; Αυτό έχουν να μας προτείνουν; Λέει ο κ. Βενιζέλος ότι μας βάζουν κάποιοι να διαδηλώνουμε και να τον προπηλακίζουμε, λες και δεν έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε; Δεν ντρέπονται λιγάκι; Δεν έχουν λίγη αιδώ; Που ήρθε προκλητικότατα με τη θωρακισμένη BMW για να περάσει μπροστά από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα λεφτά τους; Του έχουμε ζητήσει μήνες ραντεβού, αλλά εκείνος ούτε τηλέφωνο δεν έχει πάρει. Εμείς τους προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις έγκαιρα, που είχαν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν έκαναν τίποτα. Γιατί δεν ψηφίζουν έναν νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων που έχουν ομόλογα; Αν τα “κουρέψουν” πάλι και δεν έχουν λάβει καμία πρόνοια, θα χάσουμε κι άλλα».

Νίκος Ελευθερόγλου
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ