2012-11-20 11:54:03
Φωτογραφία για Προσφεύγουν σε σεκιούριτι για τις κλοπές
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Μεσαγγάλων.

Τη μέθοδο της αυτοπροστασίας επιλέγουν, όπως όλα δείχνουν οι κάτοικοι των Μεσαγγάλων, για την ασφάλεια του οικισμού και την... αντιμετώπιση του οξυμένου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, φαινομένου της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11 π. μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» στη Λάρισα για να ληφθεί απόφαση για τη φύλαξη της περιοχής από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.

Ήδη η διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου έχει προχωρήσει σε διερευνητική επαφή με μια εταιρία (σχετικά με το κόστος) και την Κυριακή αναμένεται να αποφασιστεί ο τρόπος και οι λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας.

Όπως είναι γνωστό όλοι οι παράλιοι οικισμοί τους χειμερινούς μήνες αποτελούν εύκολη λεία για τους διαρρήκτες, καθώς δεν υπάρχει αστυνόμευση, ούτε κίνηση στην περιοχή, άρα πολύ δύσκολα θα γίνουν αντιληπτοί.


Συνήθως η επιδρομή των διαρρηκτών γνωστοποιείται πολλές μέρες μετά, ενώ έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ακόμη και διανυκτέρευσης άγνωστων δραστών στα σπίτια Λαρισαίων παραθεριστών.

Να σημειωθεί πως αν αποφασιστεί μια τέτοια συνεργασία του Συλλόγου με εταιρία σεκιούριτι θα είναι η πρώτη φορά στον νομό (ανάλογη απόφαση έχει πάρει ορεινό χωριό στον νομό Καρδίτσας) που το πρόβλημα της εγκληματικότητας αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο.

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Επίσης το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει τη συνέλευση του Συλλόγου Μεσαγγάλων είναι η συμπαράσταση των κατοίκων στις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή Τεμπών για τη δημιουργία πλήρους κόμβου (και όχι ημικόμβου) στον Πυργετό και η έξοδος προς Μεσάγγαλα.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο κατασκευής της σήραγγας των Τεμπών έχει εκπονηθεί τεχνική μελέτη κατασκευής κόμβου στο βόρειο άκρο της Κοιλάδας των Τεμπών και εγγύτατα του σταθμού Διοδίων Πυργετού – την οποία υλοποιεί η κοινοπραξία Μ/C.

Η εν λόγω μελέτη αφορά σε έναν κόμβο – ημικόμβο ή άλλως κόμβο «μονόπλευρης» εξυπηρέτησης. Αυτό σημαίνει πως είναι δυνατή η είσοδος – έξοδος από την ΠΑΘΕ των κινούμενων οχημάτων από και προς Αθήνα, όχι όμως και των κινούμενων από και προς Θεσσαλονίκη.

Με τον αρχικό σχεδιασμό δυσκολεύεται η προσβασιμότητα των βορειοανατολικών περιοχών του νομού Λάρισας καθώς, κάτοικοι, παραθεριστές και επισκέπτες των παραλίων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα βόρεια της χώρας, χρησιμοποιώντας ως είσοδο – έξοδο από την ΠΑΘΕ κόμβο της Πιερίας, θα πρέπει να ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές σε παράπλευρες οδούς περιορισμένου πλάτους και ορατότητας και αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στη συνέλευση της Κυριακής θα συζητηθούν τρόποι πίεσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να αρθεί ο παραπάνω σχεδιασμός.

Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ρεπορτάζ : Γιώργος Ρούστας
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ