2012-11-20 11:50:02
Φωτογραφία για Σε μαζική παραγωγή uav προχωρά η Τουρκία
Σε μαζική παραγωγή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΑΝΚΑ το προσεχές έτος θα προχωρήσει η Τουρκία. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu ο ...Υφυπουργός Αμυντικής βιομηχανίας κ.. Murat Bayar (Μουράτ Μπαγιάρ) επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι δοκιμές των 4 μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΑΝΚΑ και ότι αργότερα θα δοθεί η έγκριση για την μαζική παραγωγή τους . Ομως η έναρξη της μαζικής παραγωγής αυτών των αεροπορικών μέσων (UAV's) θα ξεκινήσει το 2013 και θα ολοκληρωθεί εντός του έτους!.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Murat Bayar, έγιναν προφανώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσες για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ANKA που έπεσε πριν μερικές εβδομάδες σε δοκιμές, Ο κ Bayar σε κάθε ευκαιρία έκτοτε υποστηρίζει ότι το ANKA είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
Η τουρκική εφημερίδα Zaman αποκάλυψε πως το ΑΝΚΑ σε όλα τα τεστ δεν κατάφερε να υψωθεί περισσότερο από τα 20.000 πόδια ενώ οι συμβατικές υποχρεώσεις της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (TAI) προέβλεπαν πως το ΑΝΚΑ θα φτάνει τα 30.000 πόδια.Οι υπεύθυνοι της ΤΑΙ αναφέρουν πως το πρόβλημα είναι σχετικά με το βάρος στις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί
. Το βάρος τους φτάνει τα 120 κιλά και η δύναμη των μηχανών του αεροσκάφους δεν είναι αρκετή για να υψώσει περισσότερο το αεροσκάφος.
Η ASELSAN, η τουρκική εταιρεία παραγωγής στρατιωτικών υλικών πάντως υποστηρίζει πως δεν υπήρξε καμία αναφορά σχετικά με τις κάμερες και τονίζουν πως και τα ισραηλινης κατασκευής HERON έχουν κάμερες με το ίδιο βάρος, και υποστηρίζει πως το πρόβλημα είναι στις μηχανές του αεροσκάφους

Αυτή τη στιγμή τα ANKA βρίσκονται στο στάδιο του πρωτοτύπου και συνεχίζονται οι δοκιμαστικές πτήσεις του, ενώ υπάρχουν προετοιμασίες και για την κατασκευή μικρότερου μη επανδρωμένου.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ