2012-11-20 13:13:46
Φωτογραφία για Ηλεία: Τώρα τρέχουν για να προλάβουν την κομμένη Ολυμπία Οδό
Σε μια περίοδο που η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας ασχολείται με το «σώσιμο» της χώρας, οι φορείς της Ηλείας προσπαθούν να «σώσουν» το κόψιμο της Ολυμπίας Οδού και τον οδικό

αποκλεισμό της Ηλείας. Τι και αν τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί «θεσμικά μέτωπα» και έχουν πραγματοποιηθεί κινητοποιήσεις και αποκλεισμοί δρόμων, οι Κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την Ηλεία στα λόγια ως το ακατέργαστο «διαμάντι» που θα αναπτυχθεί οσονούπω και ως «φτωχό συγγενή» που θα του πετάξουν ένα ξεροκόμματο και θα είναι ικανοποιημένος με αυτό, στις πράξεις.

Τώρα που είναι γνωστές δια του Τύπου οι προθέσεις των κρατούντων για την τύχη της Ολυμπίας Οδού, που φαίνεται να καταλήγει ως ένας δρόμος με λάθος όνομα αφού δεν θα οδηγεί στην Ολυμπία, τώρα τρέχουν για να προφτάσουν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα.

Έτσι συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κώστα Τζαβάρα, των βουλευτών και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και εκπροσώπων τοπικών φορέων με αρχηγούς κομμάτων για να τους τεθεί ξανά το αίτημα της Ηλειακής κοινωνίας να φθάσει η «Ολυμπία οδός» ως την Τσακώνα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα.


Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μεταξύ άλλων αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα για την ολοκλήρωση του έργου. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Σε σειρά δράσεων και ενεργειών έχει ήδη προχωρήσει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας εκ μέρους των φορέων της Ηλείας (Βουλευτες της Ηλείας, Δήμαρχοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας, Επιμελητήριο και Τ.Ε.Ε. ), για την αποτροπή της μείωσης του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού και την ολοκλήρωση της μέχρι την Πάτρα.

Στο πλαίσιο αυτό:

Έχει αποστείλει επιστολές προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτη Κουβέλη, καθώς και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. – Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα, στην Αλέκα Παπαρήγα, Γ.Γ. ΚΚΕ και στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο με τις οποίες, αφού παρουσιάζει τα προβλήματα κατασκευής της Ολυμπίας Οδού και της αντίθεσης των φορέων και κατοίκων της Ηλείας στα σενάρια και τις προτάσεις για τη μείωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολύμπιας Οδού και την ολοκλήρωση της μέχρι την Πάτρα και το υπόλοιπο τμήμα να συνεχιστεί ως δημόσιο έργο, ζητάει συνάντηση μαζί τους, ώστε να μεταφερθεί το αίτημα του Ηλειακού λαού σε αυτούς, την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την υποστήριξη σε αυτό το αίτημα των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Έχει ζητηθεί και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Τετάρτη 21.11.2012 με τους Ευάγγελο Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώτη Κουβέλη Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ και πιθανότατα να οριστικοποιηθεί σήμερα Τρίτη με την Αλέκα Παπαρήγα, Γ.Γ. του ΚΚΕ και τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Αναμένεται δε, η απάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την πραγματοποίηση συνάντησης.

Έχει ληφθεί απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη με ημερομηνία 12.11.2012 κατά την όποια ο Υπουργός αναφέρει ότι η όποια συμφωνία μετά τις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους, «θα τεθεί προς έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο» και ότι «το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανεκκίνηση όλων των έργων που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.»

Τέλος, πρόθεση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων όλων των φορέων της Δυτικής Ελλάδας (Ηλείας, Αχαΐας και Μεσσηνίας ) για να συντονίσουν τις δράσεις και κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Καφύρας απέστειλε επιστολές και πραγματοποιεί τις δράσεις εκ μέρους των παρακάτω πολιτικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων του νομού, οι οποίοι και θα λάβουν μέρος στις συναντήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν:

- Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα

- Βουλευτών Ηλείας της Ν.Δ: Αυγερινοπούλου Διονυσίας – Θεοδώρας, Κοντογιάννη Γεωργίου, Μαρίνου Ανδρέα

- Βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Κουτσούκου Γιάννη

- Δημάρχων Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη και Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζά

- Προέδρων του Επιμελητήριου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσου και ΤΕΕ Βασίλη Κανελλόπουλου.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ