2012-11-20 13:23:03
Φωτογραφία για Απέρριψαν έφεση βιαστή που κακοποίησε σεξουαλικά οκτώ κορίτσια
Τριμελές Εφετείο με σύνθεση τους δικαστές Πέτρο Αρτέμη, Κώστα Παμπαλλή και Κώστα Κληρίδη εξέδωσε απόφαση σε μια από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού ανηλίκων. Το Εφετείο κλήθηκε να αποφανθεί σε έφεση που καταχώρησε καταδικασθείς από το Κακουργιοδικείο σε ποινή φυλάκισης 25 ετών, όπου τελικά επικύρωσε την ποινή κρίνοντας ότι δεν είναι υπερβολική. Ο εφεσείων υπέδειξε σύμφωνα με το Εφετείο βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά σε μια προσπάθεια ικανοποίησης των σεξουαλικών του ορέξεων και επιθυμιών εναντίον οκτώ ανυπεράσπιαστων κοριτσιών από 6 – 11 ετών.

ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ. Ο εφεσείων διέμενε σε συγκρότημα κατοικιών και είχε τέσσερα σκυλάκια. Στην ίδια γειτονιά διέμεναν και τα κοριτσάκια – θύματα και όπως ήταν λογικό η ύπαρξη των κουταβιών δεν τα άφηνε αδιάφορα, αφού συνήθιζαν να επισκέπτονται την κατοικία του και να παίζουν μαζί τους.

Το γεγονός αυτό όμως με βάση και την απόφαση του Κακουργιοδικείου «στιγμάτισε τη ζωή των κοριτσιών». Τον Μάρτιο του 2010 όταν μια εξάχρονη και μια οκτάχρονη επισκέφθηκαν την κατοικία του εφεσείοντα, για να παίξουν με τα σκυλάκια ένα από αυτά διέφυγε στο ανώγειο της κατοικίας. Τα κοριτσάκια ακολούθησαν το σκυλάκι και ο εφεσείων αφού τα ακολούθησε, τα άρπαξε και τα έριξε σε κρεβάτι υπνοδωματίου όπου τους αφαίρεσε τα ρούχα. Ο εφεσείων προέβη σε άσεμνες πράξεις και βίασε τα δυο κοριτσάκια, παρά το γεγονός ότι αυτά έκλαιγαν και του ζητούσαν να τα αφήσει να φύγουν. Την ίδια περίοδο ο εφεσείων βίασε ακόμα δυο φορές σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού του την εξάχρονη, ενώ σε μια περίπτωση τη στιγμή που η εξάχρονη και η οκτάχρονη έπαιζαν με τα σκυλάκια στην αυλή του σπιτιού του τις κάλεσε στο σπίτι του όπου προέβη σε νέες άσεμνες πράξεις.

Εξάλλου, όταν εννιάχρονη επισκέφθηκε το σπίτι του εφεσείοντα για να παίξει με τα σκυλάκια, αυτός την έπιασε από τα χέρια από πίσω και αφού την σήκωσε ψηλά δήθεν για να δει τα σκυλάκια την χαϊδεψε στο στήθος. Στη συνέχεια προέβη σε άσεμνες πράξεις όπου η εννιάχρονη ενέδωσε γιατί φοβήθηκε. Μια άλλη ημέρα επισκέφθηκε το σπίτι του εφεσείοντα και μια οκτάχρονη η οποία υπέστη επίθεση από τον εφεσείοντα ο οποίος την χαίδεψε στο στήθος. Άσεμνες επιθέσεις από τον εφεσείοντα δέχθηκαν και δυο αδελφές ηλικίας 8 και 11 ετών. Στην μια περίπτωση ο εφεσείων ζήτησε από την οκτάχρονη να ξαπλώσει στον καναπέ του σπιτιού του.

Η μικρή αρνήθηκε αλλά για κακή της τύχη ένα από τα σκυλάκια την έριξε στον καναπέ και ο εφεσείων άδραξε της ευκαιρίας να της χαϊδέψει το στήθος και τα γεννητικά όργανα. Σε μια δεύτερη περίπτωση προέβη σε νέες άσεμνες πράξεις σε βάρος της ανήλικης. Όσον αφορά στην 11χρονη αδελφή της, έπεσε στην παγίδα του εφεσείοντα, ο οποίος με το πρόσχημα ότι ήθελε να της πει κάτι προέβη σε άσεμνες πράξεις.

Θύματα άσεμνων επιθέσεων ήταν δυο άλλες αδελφές ηλικίας 9 και 11 ετών. Οι πράξεις όμως σε βάρος της 11χρονης οδήγησαν την υπόθεση στην Αστυνομία , αφού οι ενέργειες του εφεσείοντα φόβισαν την ανήλικη η οποία το έβαλε στα πόδια και στη συνέχεια ανέφερε το συμβάν σε γονείς κάποιων άλλων κοριτσιών με συνέπεια την αποκάλυψη των έκνομων πράξεων του εφεσείοντα. Ο συνήγορος του εφεσείοντα χαρακτήρισε ενώπιον του Εφετείου ως υπερβολική την ποινή σε βάρος του πελάτη του, εισηγούμενος ότι τέτπιου είδους ποινές αντιμετωπίζονται με ποινές φυλάκισης περίπου 15 ετών.

«ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ». Στην απόφασή του το Εφετείο ανέφερε ότι ο βιασμός αποτελεί την πιο σοβαρή μορφή επέμβασης στην προσωπική ζωή ενός ατόμου. Ο εξευτελισμός της προσωπικότητας σε συνδυασμό με την πρόκληση σωματικού πόνου αποτελούν τα κύρια αίτια για αντίκριση τέτοιων αδικημάτων με ποινές ισόβειας κάθειρξης». Σε σχέση με τα δεδομένα της υπόθεσης, το Εφετείο τόνισε ότι ο εφεσείων εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα των κοριτσιών και τον αυθορμητισμό τους να επισκέπτονται το σπίτι του για να δουν τα σκυλάκια του. Οι εφέτες διέκριναν αδιαφορία εκ μέρους του εφεσείοντα τόσο για το σωματικό πόνο, όσο και για τον εξευτελισμό που προκαλούσε στα θύματά του.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ