2012-11-20 13:20:18
Φωτογραφία για Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες για το καύσιμο από τηγανέλαια!
«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες για το συγκεκριμένο προϊόν» σχολίασε η εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου, Στέλλα Μπεζεργιάννη.

Το ενδιαφέρον εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει προσελκύσει το καύσιμο που παρασκεύασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από τηγανέλαια. Συγκεκριμένα από 2.250 λίτρα τηγανέλαιων που συγκεντρώθηκαν από 23 εστιατόρια από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, παρασκευάστηκαν 2.210 λίτρα καυσίμου με το οποίο κινείται εδώ και δύο μήνες απορριμματοφόρο συμβατικής τεχνολογίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το όχημα, το οποίο δεν υπέστη καμία απολύτως μετατροπή και παρουσιάστηκε σήμερα επίσημα κατά τη διάρκεια του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νότιας Ευρώπης μέσω των βιοκαυσίμων, «καίει» μείγμα καυσίμων που αποτελείται κατά το ήμισυ από το καύσιμο που παρασκεύασε το ΕΚΕΤΑ και κατά το ήμισυ από συμβατικά καύσιμα.


«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες για το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε οχήματα δρόμου, όπως τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα αλλά και σε πλωτά μέσα, ακόμη και σε αεροπλάνα» σχολίασε η εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας του Κέντρου, Στέλλα Μπεζεργιάννη.

Τόνισε, εξάλλου, ότι στις πρωτοτυπίες της ερευνητικής αυτής εφαρμογής, περιλαμβάνεται και η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα σε υδρογόνο, το οποίο εξευγενίζει το τηγανέλαιο και το μετατρέπει σε πολύτιμο καύσιμο.

πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ