2012-11-20 15:30:06
Φωτογραφία για «Δούρος-Μπριάκος έστησαν τους πίνακες»
Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο «φως» σχετικά με την υπόθεση με τους στημένους πίνακες των διαιτητών, όπου η επιστολή του Βασάρα την οποία έχει στα χέρια του ο αθλητικός εισαγγελέας «καίει» τους Δούρο και Μπριάκο.

Η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε την επιστολή του Κύρου Βασάρα στην ΚΕΔ και το Δ.Σ. της ΕΠΟ, την οποία έχει στα χέρια του και ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των στημένων πινάκων.

Ο Βασάρας λοιπόν στην επιστολή του διαχώριζε τη θέση του στις αξιολογήσεις των διαιτητών τον περασμένο Αύγουστό, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «ο Δούρος και ο Μπριάκος είχαν φάκελο με ήδη αναγραφόμενους τους πίνακες όλων των κατηγοριών, πλην των εκπαιδευτών. Μου είπαν ότι αυτή είναι γνώμη τους και δεν θα αλλάξει. “Αυτά είναι και δεν αλλάζει τίποτα. Είναι φτιαγμένα 100%”, μου είπαν. Εγώ διαφωνώ πλήρως με αυτή τη διαδικασία. Υπήρχε προεργασία δύο ανθρώπων, χωρίς πρόθεση αλλαγής της γνώμης τους».»


Στη συνέχεια της εκπομπής ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ και είχε παραιτηθεί καταγγέλοντας τους «στημένους πίνακες», έκανε παρέμβαση λέγοντας: «Τα λέει όλα ο Βασάρας στην επιστολή του για τους στημένους πίνακες. Εγώ ήμουν την ημέρα των αξιολογήσεων στην ΕΠΟ και όταν πήγα άρχισαν ο Δούρος και ο Μπριάκος να κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλον. Πήγαν στο ξενοδοχείο να συνεδριάσουν. Μας φώναξε ο Πιλάβιος και μας είπε να είμαστε και τα πέντε μέλη. Και εκείνοι είπαν “όχι, τώρα θα τους βγάλουμε τους πίνακες”. Έφυγα και συνεδρίασαν μόνοι τους, αφού πρώτα περίμεναν να μπω στο αεροπλάνο.

Οι πίνακες διαιτητών συγκροτήθηκαν από τους δύο και οπωσδήποτε είχαν συμμετοχή και άλλοι. Είναι αυτοί που δεν ήθελαν την παρουσία μου στην επιτροπή. Ο Κουρίδης, ο Προύντζος και ο Μαζαράκης διαφώνησαν σε απόφαση να μπουν διαιτητές που ήταν στο όριο. Ο Κουρίδης είναι μπροστά και πίσω από την κουρτίνα της ΕΠΟ. Αυτό είναι γνωστό. Μίλησα με τον Σταθόπουλο εκείνη την ημέρα και όταν του είπα να βγάλουμε τους πίνακες σε δυο μέρες για να είμαστε όλη η ΚΕΔ, μου είπε ότι οι πίνακες θα βγουν σήμερα».

Τέλος, σε ερώτηση που έγινε στον κ. Σάββα για το αν οι Δούρος και Μπριάκος είναι «μαριονέτες» που εκτελούν εντολές απάντησε: «Αυτό εννοώ. Και δεν ήταν ο Πιλάβιος ο ιθύνων νους, ούτε ο Σαρρής είχε εμπλοκή. Ο Κουρίδης, ο Προύντζος και ο Σταθόπουλος ήταν αυτοί που δεν θέλανε να είμαι εγώ στην επιτροπή γιατί ήξεραν τις απόψεις μου. Διότι οι δύο διαιτητές που ήθελα εγώ να μπουν στους πίνακες, ανήκαν σε Ενώσεις που δεν θα ψήφιζαν Σαρρή. Ο Δούρος και ο Μπριάκος έκαναν προεκλογικό αγώνα για τον Σαρρή. Εγώ στον εισαγγελέα έδωσα όλα αυτά τα ονόματα και ίσως να έχω δώσει και άλλα». 

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κυβέρνηση 1ης Νοεμβρίου 1920;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κυβέρνηση 1ης Νοεμβρίου 1920;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ