2012-11-20 17:32:26
Φωτογραφία για Σε...ελεύθερη πτώση ο κατώτατος μισθός!
Μετά την κατακρεούργηση σε όλες τις βαθμίδες της ζωής μας, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγουν και τα εργασιακά. Έτσι λοιπόν με την νέα εγκύκλιο που εγκρίθηκε αλλάζουν τα πάντα...και φυσικά πάντα προς το χειρότερο!

Σε ό,τι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι όσοι εργοδότες δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, που υπογράφουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα μπορούν από 12/11/12 να διακόψουν την καταβολή του επιδόματος, το οποίο αναλογεί στο 10% του μισθού των εργαζομένων που το λαμβάνουν.

Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων, θα συνεχίσουν την καταβολή του επιδόματος.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε όποιες επιχειρήσεις δεν έχουν υπογράψει αυτές τις συμβάσεις δεν είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν αυτά τα επιδόματα και φυσικά είμαστε σίγουροι πως αυτοί οι εργοδότες είναι πολλοί!

Ο ταλαιπωρημένος κατώτατος μισθός


Ο κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών καθορίζονται έως τη λήξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ως εξής:

α) Για τους ηλικίας 25 ετών και άνω, ορίζεται για τους υπαλλήλους κατώτατος μισθός στα 586,08 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ.

β) Για τους ηλικίας κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός των υπαλλήλων ορίζεται στα 510,95 ευρώ και για τους εργατοτεχνίτες κατώτερο ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.

Οι ωριμάνσεις εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά η καταβολή τους αναστέλλεται, έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%.

Φανταστείτε λοιπόν πότε η ανεργία θα πέσει κάτω από 10% όταν οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το 2013 η ανεργία θα ξεπεράσει το 31%!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι όροι των συμβάσεων μπορούν να αλλάξουν με νέα συλλογική ή και ατομική σύμβαση, όμως όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν τον κατώτατο μισθό που ορίζεται από το νόμο.
psifiakoohiro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ