2012-11-20 17:29:11
Φωτογραφία για Τα βρίσκουν Google και Apple
Σε έγγραφα που κατέθεσαν στο δυτικό περιφερειακό δικαστήριο του Ουισκόνσιν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η Apple και η Google εξέφρασαν την... επιθυμία τους να επιλύσουν τα ζητήματά τους όσον αφορά στα λεγόμενα, «βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας» (standards essentials patents).

Πρόκειται ουσιαστικά για «πατέντες» οι οποίες λόγω της φύσης τους και των λειτουργιών τους κρίνονται απαραίτητες για τη λειτουργία μιας συσκευής και συνεπώς η αδειοδότηση τους είναι ελεύθερη ή έναντι αρκετά μικρών ποσών.

Το άμεσο πεδίο των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνει διαφορές της Apple και της Motorola (η οποία πρόσφατα αγοράστηκε από την Google) για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις συσκευές των εταιρειών αυτών, αλλά η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση των διαφορών της Apple με την Google και γενικότερα με τις συσκευές Android.

Πολλοί θεωρούν πως η εύρεση μιας λύσης και η συμφωνία των δυο εταιρειών στα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα ανοίξει το δρόμο και θα καταστήσει ευκολότερη τη διαπραγμάτευση των υπολοίπων διαφορών τους.


Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο αναλυτής Alex Spektor της Strategy Analytics είπε πως «είναι στο συμφέρον όλων στη βιομηχανία να βρεθεί κάποιου είδους ισορροπία. Η Google θα μπορούσε να προσφέρει ένα ορισμένο επίπεδο προστασίας στους δικαιοδόχους οι οποίοι συμμορφώνονται με τα πρότυπα».

Σε αντίθεση με το «θερμοπυρηνικό» πόλεμο που είχε εξαπολύσει ο Steve Jobs στο Android, η φαινομενική προθυμία του Tim Cook να καταλήξει σε μια συμφωνία δείχνει πως η Apple σιγά σιγά αναπροσαρμόζει τις προτεραιότητες της.

Αρκετές πρόσφατες διαχειριστικές αλλαγές που έγιναν στην εταιρεία είχαν σαν σκοπό να μειωθούν οι εντάσεις και οι διαφορές της εποχής Jobs, με τον «πόλεμο» πατεντών να ήταν σίγουρα ένα από τα προβληματικά μέρη της κληρονομιάς που άφησε στην εταιρεία ο ιδρυτής της.
techit
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ