2012-11-20 20:17:03
Φωτογραφία για Δικογραφία σε βάρος 35χρονου που είχε δεδομένα 9 εκατομμυρίων Ελλήνων
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος ενός 35χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων 9.000.000 ελλήνων πολιτών!

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», όπως στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας, ΑΦΜ και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι αρχές ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε, ή αξιοποιούσε, τα προσωπικά δεδομένα που βρίσκονταν στη διάθεσή του, καθώς και το ενδεχόμενο πώλησής τους σε ενδιαφερόμενους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του εισαγγελέα.

«Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής.

«Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων».Πηγή: skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ