2012-11-20 21:26:02
Φωτογραφία για Το άγνωστο πρόσωπο της Μέρκελ
Με τίτλο « Η νονά» και υπότιτλο « Πώς η Άνγκελα Μέρκελ αποδομεί τη Γερμανία και την Ευρώπη» κυκλοφόρησε το συγκλονιστικό βιβλίο σε αποκαλύψεις της γερμανίδας καθηγήτριας Γκέρτρουντ Χέλερ, οικονομικής κα πολιτικής συμβούλου στο Βερολίνο, ανώτατο στέλεχος της Deutsche Bank, που γνωρίζει καλά την Άνγκελα Μέρκελ.

Γράφει η Χέλερ στο βιβλίο της: «Η καριέρα του εγώ για την Μέρκελ προηγείται σε κάθε περίπτωση του καλού της Γερμανίας και της Ευρώπης. Ένα τόσο εγωμανιακό πολιτικό στιλ μπορεί κάποιος να το αντέξει μόνο αν αυτό παραμένει δυσανάγνωστο. Η καγκελάριος των στροφών έχει συνηθίσει το κοινό της και τη συνοδεία της στις απροσδόκητες αλλαγές κατεύθυνσης. Το σύστημα Μ είναι απρόβλεπτο. Το σχέδιο για το εγώ της είναι μυστικό.

Η κρίση των υπερχρεωμένων κρατών της Ευρώπης, που βαφτίστηκε «ευρωπαϊκή κρίση» προσφέρει στην πολιτικό του εγώ, δηλαδή τη Μέρκελ, το ιδανικό σενάριο για το μυστικό σόλο της. «Ο εκγερμανισμός της Ευρώπης σημειώνει γρήγορη πρόοδο έγραψε η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung στις 27 Νοεμβρίου του 2011.


Η Μέρκελ έχει καταλάβει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να εκφράσει και να επιβάλει άμεσα τα συμφέροντά της στις πρωτεύουσες των ευρωπαϊκών κρατών της κρίσης και αυτό πρέπει να το κάνει βήμα – βήμα. Οι διαδηλωτές στην Αθήνα, που την άνοιξη ζητούσαν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων για τις θηριωδίες της Βέρμαχτ στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μία καλή προειδοποίηση για εκείνη.

Έτσι δημιουργεί μία ατμόσφαιρα κρίσης, για να υποχωρήσει λίγο τελικά – δηλαδή «too little, too late» (τόσο λίγο, τόσο αργά). Αλλά επίσης καθορίζει η Μέρκελ και την τιμή: Όσο περισσότερο φοβάται ο άλλος την καταστροφή, τόσο αυξάνεται η τιμή».

Εξαιρετικά σημαντικές οι αποκαλύψεις της Χέλερ για το σκοτεινό μυαλό της Μέρκελ που εξηγούν και τις συχνές αλλαγές της στάσης της απέναντι στην Ελλάδα και την τρομοκρατία που ασκεί μέχρι σήμερα, περί ξαφνικού θανάτου της χώρας μας από τη μη παραχώρηση των δανείων, ώστε να αυξάνει συνεχώς την τιμή των χρημάτων που καλείται να μας δανείσει.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και παρουσιάζει, εκτός των άλλων, άγνωστο παρασκήνιο της πολιτικής δραστηριότητας της Μέρκελ από την ημέρα που έφυγε από την ανατολική Γερμανία και μπήκε και στην κεντρική πολίτικη σκηνή του Βερολίνου.

Πηγή: .newsbomb
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ