2012-11-20 23:21:04
Φωτογραφία για Μπουτάρης για Παπαγεωργόπουλο: Πιστεύω ότι συμετείχε στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης χρημάτων
Λέξεις, όπως «ομερτά» και «συμμορία» χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο της πόλης επιρρίπτοντας μεγάλες ευθύνες στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον συνεργάτη του Μιχάλη Λεμούσια.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι «Υπήρχε μία προσπάθεια συσκότισης. Η αίσθησή που είχα είναι ότι πάνε να τα κουκουλώσουν. Έπρεπε να μας βγει η ψυχή για να μας δώσουν κάποια χαρτιά που ζητούσαμε».

Εμφανίστηκε, ακόμη, πεπεισμένος ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος «συμμετείχε» στο σκάνδαλο επισημαίνοντας ότι «Εάν αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά ή είναι συνένοχος ή δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Πιστεύω ότι συμμετείχε. Παρασύρθηκε. Το χρήμα είναι κακός σύμβουλος», είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχε ένα διάτρητο σύστημα. Δεν το ανακάλυψε ο Παπαγεωργόπουλος (...) Το εκμεταλλεύτηκε».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατόν να υπήρχε υπεξαίρεση και να μην αντιλήφθηκε τίποτα ο τότε δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,, ενώ αναφορικά με τις αιτιάσεις του κ. Παπαγεωργόπουλου ότι δεν γνώριζε τον βασικό κατηγορούμενο, Παναγιώτη Σαξώνη, υπογράμμισε «Όλος ο κόσμος ήξερε ότι ο Σαξώνης ήταν το χαϊδεμένο παιδί της διοίκησης».


Λάβρος εμφανίστηκε και κατά του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια καταθέτοντας ότι «Ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου, ο κολλητός του. Είχε υπερεξουσίες. Δεν γινόταν τίποτα στο δήμο χωρίς να περάσει από τον πάγκο του Λεμούσια».

Είπε ακόμη ότι ο πρώην γραμματέας λειτουργούσε με την αντίληψη «l'Etat, c' est moi» (σ.σ. «το κράτος είμαι εγώ») και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πιο πιθανό ήταν να «έπιασε» ο Λεμούσιας τον Σαξώνη για να «τον βάλει στο κόλπο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πού πήγαν τα χρήματα της υπεξαίρεσης, από τι στιγμή που δεν βρέθηκαν σε λογαριασμούς ή δεν διαπιστώθηκαν άλλες ύποπτες τραπεζικές κινήσεις, ο μάρτυρας παρατήρησε: «Αφού δεν εντοπίζονται, ούτε λείπουν, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήταν έξυπνοι και τα κρύψανε. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να κρύψεις λεφτά» ήταν τα λόγια του Μπουτάρη αναφορικά με το που πήγαν τα χρήματα της υπεξαίρεσης.

Κατονόμασε δε ως συνενόχους για το σκάνδαλο τους δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, τους οποίους μάλιστα κατονόμασε.

O Γ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εκδικητική μανία εναντίον του Β. Παπαγεωργόπουλου, τονίζοντας, πάντως, ότι εάν έκανε λάθος να πάει φυλακή. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα 51 εκατ. ευρώ του δήμου».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος περιορίστηκε στο να δηλώσει «Όταν είχε γίνει γνωστό το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ο κ. Μπουτάρης είχε πει με γραπτή δήλωση ότι με σέβεται και με υπολήπτεται και τώρα λέει άλλα. Φαίνεται λοιπόν ποια είναι η αξιοπιστία του κ. Μπουτάρη».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ