2012-11-20 23:28:03
Φωτογραφία για «Πατρινοί Συγγραφείς Ταξιδεύουν… στην Αθήνα»
Οι Πατρινοί συγγραφείς Εύα Αθανασοπούλου και Πέτρος Ψωμάς συνεχίζουν την ανά την Ελλάδα περιοδεία τους με μία κοινή παρουσίαση βιβλίων τους στην Αθήνα, το προσεχές Σάββατο. Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδοτικοί οίκοι «Διαπολιτισμός» και «Περί Τεχνών», που είναι αντίστοιχα οι εκδότες των πρώτων βιβλίων των δύο συγγραφέων («Μέλαν σώμα, λευκό. 1981-2011: Τριάντα χρόνια μετά τη νίκη» της Εύας Αθανασοπούλου και «Ο Θησαυρός είναι Κρυμμένος στο Σακούλι» του Πέτρου Ψωμά.

Η πρωτοβουλία "Πατρινοί συγγραφείς ταξιδεύουν στην Ελλάδα" ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο πριν και έκτοτε οι δύο Πατρινοί έχουν παρουσιάσει τα βιβλία τους σε δέκα πόλεις. Κατά σειρά η πρωτότυπη κοινή παρουσίαση ταξίδεψε σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αμαλιάδα, Κάτω Αχαΐα, Καλάβρυτα, Ναύπακτο, Ναύπλιο, Ζάκυνθο, ενώ το Σάββατο κάνει μία στάση στην πρωτεύουσα.

Στην Αθήνα, σε μία εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του «Συλλόγου Πατρέων πρωτευούσης» η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στη Μουσική Σκηνή «Τσάι στη Σαχάρα»


(Οδός Λαοδικείας 18, κάθετη στην Μιχαλακοπούλου 84, Ιλίσια). Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάνος Θεοδωρακόπουλος και θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Άγγελος Ανδρεόπουλος, ενώ αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Καλή Δάβρη και Σωτήρης Δούβρης, Σημειώνεται πως οι περισσότεροι από τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι Πατρινοί.

Το («Μέλαν σώμα, λευκό») εκδόθηκε το 2011 ενώ το δεύτερο βιβλίο της Εύας Αθανασοπούλου, «Μνήμη και Σκιές. Οι χαμένοι δρόμοι της Σμύρνης» είναι ήδη έτοιμο και υπό έκδοση. «Ο Θησαυρός είναι Κρυμμένος στο Σακούλι» του Πέτρου Ψωμά εκδόθηκε το 2002. Ακολούθησαν δύο ακόμα βιβλία του: «1836-2006: Δήμαρχοι Πατρέων» (εκδ. Το δόντι) και «Πατρινό Σαν Σήμερα» (εκδ. Σύμβουλος).

Το ταξίδι των δύο Πατρινών –πάντα με την υποστήριξη των εκδοτικών τους οίκων και με ενθάρρυνση από την επιτυχία που έχουν σημειώσει οι προηγούμενες παρουσιάσεις- πρόκειται να συνεχιστεί τις προσεχείς εβδομάδες με επόμενους σταθμούς το Αίγιο, το Μεσολόγγι, το Ξυλόκαστρο και την Ιθάκη.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ