2012-11-21 00:20:25
Φωτογραφία για Group E: Πέρασε η Σαχτάρ, προβάδισμα για Γιούβε
Η Γιουβέντους νίκησε με 3-0 την Τσέλσι, έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Η Σαχτάρ εξασφάλισε την πρόκριση νικώντας 5-2 την Νόρτζελαντ, αλλά με τον Λουίζ Αντριάνο να προκαλεί την οργή σκοράροντας μετά την μη τήρηση του fair-play

Το σενάριο να αποκλειστεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης στους ομίλους είναι πλέον πολύ πιθανό, καθώς η Γιουβέντους νίκησε 3-0 την Τσέλσι στο Τορίνο.

Την πρόκριση ήδη εξασφάλισε η Σαχτάρ μετά την νίκη της με 5-2 επί της Νόρτζελαντ στην Δανία, έτσι η Τσέλσι για να περάσει πρέπει φυσικά να νικήσει την Νόρτζελαντ, αλλά και να χάσει η "Γιούβε" στην Ουκρανία.

Στο ματς της Νόρτζελαντ με την Σαχτάρ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της ομάδας του Ντόνετσκ, Λουίζ Αντριάνο, πέτυχα χατ-τρικ, αλλά μας... πρόσφερε μία από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του Champions League, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 μη τηρώντας το fair-play!

Γιουβέντους - Τσέλσι 3-0

Σκόρερς: 38' Κουαλιαρέλα, 61' Βιντάλ, 91' Τζοβίνκο

Γήπεδο: "Γιουβέντους Στέιντιουμ", Τορίνο

Διαιτητή: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Ο Πετρ Τσεχ στο 4' κράτησε το "μηδέν", καθώς απέκρουσε την μπάλα από από προσπάθεια του Λίχτσταϊνερ και εν συνεχεία αυτή χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή για την Τσέλσι ήρθε στο 9' όταν από πάσα του Οσκάρ ο Αζάρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν και ο Ιταλός απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ.

Η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ 38' με τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα να αλλάζει πορεία στο σουτ του Πίρλο και να την στέλνει στα δίχτυα του Τσεχ για το 1-0.

Ο Ιταλός έφτασε τα 3 γκολ στην διοργάνωση, όπως και ο Αρτούρο Βιντάλ, καθώς ο Χιλιανός έκανε το 2-0 για την "Γιούβε" στο 61' με σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα πάντως να κοντράρει και στον Ραμίρες.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σεμπάστιαν Τζοβίνκο στο 91', νικώντας στο τετ-α-τετ τον Πετρ Τσεχ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Κουάκουο Ασαμόα, Κουαλιαρέλα, Βούτσινιτς.

ΤΣΕΛΣΙ (5-4-1): Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Γκάρι Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Ραμίρες, Αζάρ, Οσκάρ Μάτα.

Νόρτζελαντ - Σαχτάρ 2-5

Σκόρερς: 24' Νόρντσταντ, 29' Λόρεντζεν / 26', 53' και 81' Λουίζ Αντριάνο, 44' και 50' Ουίλιαν

Γήπεδο: "Πάρκεν", Κοπεγχάγη

Διαιτητής: Αντονί Γκοτιέ (Γαλλία)

Ο Μόρτεν Νόρντστραντ άνοιξε το σκορ στο 24' για την Νόρτζελαντ με κοντινό πλασέ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα από αριστερά του Τζόσουα Τζον.

Στο 26' έγινε μία από τις χειρότερες φάσεις στην ιστορία του Champions League, καθώς οι Ουκρανοί έστειλαν την μπάλα προς το τέρμα των Δανών σε ελεύθερο του διαιτητή για fair-play, αλλά ο Λουίζ Αντριάνο έτρεξε, πήρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1!

Μετά από δίλεπτο διαμαρτυριών και παραπόνων (ο διαιτητής δεν μπορούσε να κάνει κάτι), έγινε η σέντρα και η οι παίκτες της Κλουζ ξεκίνησαν χαλαρά και κατευθύνθηκαν προς την αντίπαλη εστία, νομίζοντας πως θα τους αφήσουν να σκοράρουν για να αποδοθεί κατά κάποιον τρόπο δικαιοσύνη, όπως οι αμυντικοί τους σταμάτησαν.

Στην επόμενη φάση όμως η Νόρτζελαντ σκόραρε με τον Λόρεντζεν να κάνει το 2-1, σε ένα τέρμα που φάνηκε φυσιολογικό, αλλά η άμυνα δεν έβαλε τα δυνατά της για να το αποτρέψει!

Εν συνεχεία παίχτηκε ξανά κανονικό ποδόσφαιρο και η Σαχτάρ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ουίλιαν στο 44' με το 3ο του γκολ στην διοργάνωση.

Το 4ο γκολ για τον Ουίλιαν ήρθε στο 50', όταν ο Βραζιλιάνος με καταπληκτικό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή και έδωσε προβάδισμα στην Σαχτάρ με 3-2.

Στο 53' ο Λουίζ Αντριάνο σκόραρε και αυτός για δεύτερη φορά, αυτήν με... σωστό τρόπο, κάνοντας το 2-4 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς, ενώ συμπλήρωσε το χατ-τρικ του στο 81' διαμορφώνοντας το τελικό 2-5.

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Πάρκχερστ, Οκόρε, Ρούνιε, Μτίλινγκα, Αντού, Στόκχολμ, Κρίστενσεν, Λόρεντζεν, Τζόσουα Τζον, Νόρντστραντ.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ρατ, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Αλέξ Τεϊσέιρα, Ουίλιαν, Μχιταριάν, Λουίζ Αντριάνο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαχτάρ 10 (12-7)

2. Γιουβέντους 9 (11-4)

3. Τσέλσι 7 (10-9)

4. Νόρτζελαντ 1 (3-16)

Τελευταία αγωνιστική (5/12)

Σαχτάρ - Γιουβέντους

Τσέλσι - Νόρτζελαντ

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

5 γκολ

Αλάν (Μπράγκα)

Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Οσκάρ (Τσέλσι)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

3 γκολ

Κλαούντιο Πισάρο (Μπάγερν)

Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Ρουί Πέδρο (Κλουζ)

Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)

Ουίλιαν (Σαχτάρ)

Αρτούρο Βιντάλ (Γιουβέντους)

Ζόνας (Βαλένθια)

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Χαβιέρ Ερνάντες (ManUtd)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)

Ελιζέου (Μάλαγα)

Σιμ ντε Γιόνγκ (Άγιαξ)

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ