2012-11-21 00:49:27
Φωτογραφία για Champions League: Μεγάλη Γιούβε, προκρίθηκαν Μπάρτσα, Σαχτάρ, Μπάγερν, Βαλένθια
Η Τσέλσι πήγε στο Τορίνο ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά η Γιουβέντους έπαιζε το «τελευταίο χαρτί» για την πρόκριση και «σκόρπισε στους τρεις ανέμους» την ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Η «βέκια σινιόρα» φιλοδώρησε με τρία γκολ τους «μπλε» (8΄ Κουαλιαρέλα, 61΄ Βιντάλ, 90΄+ Τζιοβίνκο), με τους οποίους πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, αλλά και πάλι το έργο της παραμένει δύσκολο, αφού την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθεί στη «Ντόνμπας Αρένα» από τη νέα δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Οι Ουκρανοί, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ δύο φορές, νίκησαν εύκολα στη Δανία τη Νόρτζελαντ με 5-2 (24΄ Νόρντστραντ, 30΄ Λόρεντσεν – 26΄, 53΄, 81΄ Λουίς Αντριάνο, 44΄, 50΄ Γουίλιαν), έφτασαν στους 10 βαθμούς και προκρίθηκαν. Η Γιουβέντους έχει 9 και χρειάζεται μια ισοπαλία στο Ντόνετσκ για να προκριθεί ως δεύτερη, ενώ με νίκη περνάει πρώτη. Αν όμως χάσει και η Τσέλσι (7 βαθμοί) νικήσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Νόρτζελαντ, τότε θα προκριθούν οι Άγγλοι.


Στον 6ο όμιλο τα πράγματα ξεκαθάρισαν απόψε. Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν Μπάγερν Μονάχου και Βαλένθια μετά το μεταξύ τους 1-1 στο «Μεστάγια» (77΄ Φεγκούλι - 82΄ Μίλερ), καθώς αμφότερες έφτασαν στους 10 βαθμούς, ενώ η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λιλ (πρώτοι βαθμοί στη διοργάνωση) με 2-0 (14΄ Σιντιμπέ, 31΄ Μπρούνο) και έμεινε στους 6 βαθμούς.

Στον 7ο όμιλο η Μπαρτελόνα «σφράγισε» το εισιτήριο της πρόκρισης στη Ρωσία, μετατρέποντας σε περίπατο το ματς του «Λουζνίκι» με τη Σπαρτάκ Μόσχας, την οποία νίκησε με 3-0 και θα τερματίσει στην πρώτη θέση (έφτασε στους 12 βαθμούς). Το σκορ άνοιξε ο Ντάνιελ Αλβες στο 16΄ και ακολούθησαν δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, στο 27΄ και το 39΄, με τα οποία η «Μπάρτσα» καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τον αγώνα.

Η μεγάλη μάχη όμως θα γίνει για τη δεύτερη θέση, την οποία διεκδικούν οι Μπενφίκα και Σέλτικ. Οι Λουζιτανοί νίκησαν απόψε τους Σκοτσέζους στο «Ντα Λουζ» με 2-1 (7΄ Τζον, 71΄ Γκαράι - 32΄ Σαμαράς) και τους έφτασαν στη δεύτερη θέση (έχουν από 7 βαθμούς), οπότε τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση, όμως, το έχει η Σέλτικ, που θα υποδεχθεί στη Γλασκόβη την αδιάφορη Σπαρτάκ Μόσχας, την ώρα που οι «αετοί της Λισσαβόνας» θα έχουν τρομερά δύσκολη αποστολή στο «Καμπ Νου».

Στον 8ο όμιλο, τέλος, η δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι με 1-0 (53΄ Γιλμάζ), ενώ η Κλουζ νίκησε την Μπράγκα στη Ρουμανία με 3-1 (7΄,15΄,33΄ Πέντρο - 17΄ Άλαν). Οι «κόκκινοι διάβολοι» (12 βαθμοί) είχαν προκριθεί από την 4η αγωνιστική, ενώ τη δεύτερη προνομιούχο θέση θα διεκδικήσουν οι Τούρκοι με τους Ρουμάνους. Την έκτη και τελευταία αγωνιστική το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κλουζ και Μπράγκα-Γαλατασαράι.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ