2012-11-21 08:25:29
Φωτογραφία για Προς νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί- Πόλεμος στον ΕΟΠΥΥ!
Τα αλλεπάλληλα μέτρα κατά όλων των κλάδων του τομέα της υγείας αλλά ειδικά κατά των φαρμακοποιών, φαίνεται ότι οδηγούν τον κλάδο σε νέο κύκλο αγώνα που θα φέρει και πάλι στην απόγνωση χιλιάδες ασθενείς. Εισηγήσεις για νέα άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με αφορμή και το αναδρομικό rebate (εκπτώσεις).

Νέα ταλαιπωρία φαίνεται ότι περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί συνεδριάζουν το μεσημέρι και οι περισσότερες εισηγήσεις των στελεχών αλλά και ιδιαιτέρως του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής θέλουν τον κλάδο να ξεκινά νέες κινητοποιήσεις.

Τι σημαίνει ένα νέο εμπάργκο για τους ασθενείς; Ότι εκτός των άλλων θα πρέπει να πληρώνουν και πάλι με δικά τους χρήματα τα φάρμακα και στη συνέχεια αν και ..πότε, να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί είναι σε αναμμένα κάρβουνα τα τελευταία 24ωρα μετά και την αναγκαστική επιβολή rebate (εκπτώσεις) ύψους 5% για τα ακριβά φάρμακα αλλά και για τα υπόλοιπα που έχει δώσει ο κλάδος από την αρχή του 2012.

Πρόκειται κατά τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών άλλο ένα χαράτσι που θα επιβαρύνει τα φαρμακεία από 5.000 μέχρι 50.000 ευρώ ανάλογα με τον τζίρο τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ