2012-11-21 08:21:35
Φωτογραφία για Πρέπει να μπει χρήμα
Μέσω νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ενδεχομένως δανείου ψάχνει ο Γιάννης Αλαφούζος τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να βγει ο Παναθηναϊκός από το οικονομικό αδιέξοδο. Ο ίδιος ο Έλληνας επιχειρηματίας πιθανότατα θα μπει εγγυητής, αφού άλλη λύση δεν φαίνεται να υπάρχει, ενώ θα προσπαθήσει να βρει συμπαίκτες ή τουλάχιστον υποστηρικτές μιας και αντιλαμβάνεται πως η μη εξεύρεση λύσης κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα και την προσπάθεια που γίνεται στο αγωνιστικό σκέλος.

Οι όποιες αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου για αναζήτηση ρευστού θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Μετά το σχηματισμό διοίκησης θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με το «καλάθι» πάντως να είναι μικρό αφού από τις προηγούμενες αντίστοιχες απόπειρες και με δεδομένο το ότι δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερες αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον, δεν αναμένεται να συγκεντρωθούν περισσότερα από 5 με 6 εκατ. ευρώ.


Το χρηματοδοτικό κενό (για να μιλήσουμε και με όρους της εποχής…) θα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε να βγουν μπροστά επιχειρηματίες που αγαπούν το «τριφύλλι» και είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη –είδος που σπανίζει στις μέρες μας δηλαδή, είτε μέσω δανείου.

Σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ένα αγκάθι το οποίο ανέλυσε και ο κ. Αλαφούζος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιουσιακά στοιχεία κι επομένως μόνη λύση είναι αυτό να συμβεί με τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ να μπαίνει εγγυητής και να προσπαθεί να πείσει κι άλλους επιφανείς Παναθηναϊκούς να κάνουν το ίδιο.

Κύκλοι της ΠΑΕ διέψευσαν σενάρια που έκαναν λόγο για δάνειο ύψους 21 εκατ. ευρώ, φαίνεται όμως πως η προοπτική του δανεισμού (ίσως όχι για τόσο μεγάλο ποσό) είναι μία από τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου, αφού γνωρίζει καλά πως μόνο με τα λόγια δεν γεμίζουν τα ταμεία.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ