2012-11-21 08:38:02
Φωτογραφία για Ηλεία: Πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνισή τους στο Κοτύχι
Την εμφάνισή τους έκαναν πριν από λίγες ημέρες κοπάδια φλαμίνγκο σε δύο σημεία της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, τα οποία προσέφεραν εντυπωσιακές εικόνες σε όσους βρέθηκαν

στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους οικοσύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα kinigetikanea, τα πανέμορφα πτηνά με το ροζ φτέρωμα, παρέμειναν λίγες ημέρες στο Κοτύχι , πιθανότατα για να ξεκουραστούν από το μεταναστευτικό τους ταξίδι από τον Βορρά στον Νότο κι αφετέρου για να βρουν ένα είδος σκουληκιού που θεωρείται από τις καλύτερες τροφές.

Από την πρώτη στιγμή του ερχομού και της παραμονής των φλαμίνγκο στην περιοχή του Κοτυχίου , υπήρξε κινητοποίηση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών καθώς και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, για την προστασία των πτηνών των οποίων απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.

Από τη λήψη των μέτρων δεν προέκυψαν προβλήματα με την παραμονή των ψιλόλιγνων πουλιών , τα οποία πέταξαν από την περιοχή για τον τελικό προορισμό τους.


Το Φεβρουάριο

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα άγρια είδη θεωρούνται πτηνά του Φλεβάρη , αφού εκείνη την περίοδο έρχονται κατά χιλιάδες και σταθμεύουν σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο.

Έτσι δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα κι εφόσον ενταθεί η κακοκαιρία , να κάνουν πάλι την εμφάνισή τους στο Κοτύχι, στον Καϊάφα ή σε άλλη περιοχή.

Τα φλαμίνγκο μαγεύουν τα βλέμματα χάρη στο σομόν χρώμα των φτερών τους και στην κομψή, ψηλόλιγνη σιλουέτα τους που φτάνει τα 127 εκατοστά. Στέκονται στο ένα τους πόδι μόνο όταν αναπαύονται κι όταν πετούν ψηλά στον ουρανό μοιάζουν με ροζ σύννεφο.

Τα φλαμίνγκο ή φοινικόπτερα είναι νομάδες της Μεσογείου και μπορεί να περιπλανώνται για χρόνια μέχρι να βρουν το ιδανικό μέρος να φωλιάσουν. Το συγκεκριμένο είδος πτηνών καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1829 από τη γαλλική αποστολή του Μορέως, κατά την έρευνά της στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στη Μεσσηνία.

Πηγή: kinigetikanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θρήνος στον Πλατανιά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θρήνος στον Πλατανιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ