2012-11-21 08:56:58
Φωτογραφία για Τουρκία – Συριακή Αντιπολίτευση και Ηνωμένες Πολιτείες: Ενδεχόμενη Συμμαχία;
Οι συριακές αντικαθεστωτικές ομάδες πέτυχαν συμφωνία στη Ντόχα με τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένας ενδιαφέρων καταλύτης στη διαδικασία που οδήγησε στη συμφωνία αυτή ήταν οι παρατηρήσεις της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Hillary Clinton, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άσκησε σκληρή κριτική στο Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας (SNC), υποδεικνύοντας τα ριζοσπαστικά στοιχεία στους κύκλους του και προτρέποντας για τη δημιουργία μιας νέας δομής στην ηγεσία, που θα είναι πιο αντιπροσωπευτική και θα απαιτεί μεγαλύτερη υποστήριξη, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Οι παρατηρήσεις της πυροδότησαν ενδιαφέρουσες αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, στην Τουρκία, οι οποίες μπορούν να «δώσουν υλικό» για την εξέλιξη της δυναμικής της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Τουρκία, τις Η.Π.Α και την Συρία.Αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά ώστε να γίνει κατανοητή η νέα εποχή συνεργασίας της Τουρκίας και των ΗΠΑ στο συριακό ζήτημα.     

Η ανάλυση που ακολουθεί, εκπονήθηκε από το ινστιτούτο German Marshall Fund of the United States και ρίχνει φως στην τριαδική σχέση Συρίας – Τουρκίας – Ηνωμένων Πολιτειών.

Για να διαβάσετε την ανάλυση κάντε κλικ εδώ.

http://e-afipnisi.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ