2012-11-21 09:49:39
Φωτογραφία για ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Δύο ξένοι στην ίδια χώρα!
Τηλέμαχος Κόκκος

Ο φόβος για την δημιουργία ενός νέου κράτους της Ιλλυρίδος μέσα στα όρια του κράτους των Σκοπίων και εν συνεχεία η ένωση με την Αλβανία για την δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας, έχει κάνει τους ηγέτες της FYROM να αναθεωρούν όλο και περισσότερο κάποιες παλιές θεωρίες που άφηναν απ' έξω κάθε τι που είχε σχέση με τους Αλβανούς! Η Ε.Ε μετά την συμφωνία του 2001 προσπάθησε να δώσει τέλος στα γνωστά σε όλους φοβερά επεισόδια μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών, πλην όμως απέτυχε.

Τώρα μετά από τόσα χρόνια τα πρώτα δείγματα υποχώρησης έρχονται εκτός των άλλων και από τον πρώην Πρωθυπουργό Lubco Georgiefski (που ως γνωστών κατέχει την βουλγαρική ιθαγένεια) και ο οποίος με δηλώσεις του στο ράδιο "RL" υποστηρίζει φανερά πως πρέπει οι Σλάβοι να μαθαίνουνε την Αλβανική γλώσσα και έτσι η χώρα (FYROM) να αποκτήσει ένα μέλλον!

Να σημειώσουμε ότι ο Georgiefski προ 15ετίας περίπου σε εκπομπή του στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό των Σκοπίων είχε υποστηρίξει πως πρέπει να δημιουργηθούν δύο κράτη, το ένα να περιλαμβάνει τα εδάφη κοντά με το Κόσσοβο, με Αλβανούς υπηκόους και το άλλο στο νότιο τμήμα να αποτελείται καθαρά από Σλάβους.


Φαίνεται τώρα πως έχουνε αλλάξει τα δεδομένα και οι απόψεις και ο τ. πρωθυπουργός απορρίπτει τις προηγούμενες θεωρίες για ανταλλαγή εδαφών και υποστηρίζει με πάθος πως όλοι οι κάτοικοι του κρατιδίου πρέπει να μάθουν την αλβανική γλώσσα για να υπάρξει μέλλον!

Και λέει: «Νομίζω ότι ένα από τα μεγαλύτερα ατού σ' αυτή την χώρα είναι να γνωρίζουμε από κοινού την γλώσσα τους και αυτοί την δική μας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους Αλβανούς και οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ανεκτικοί και πρέπει να γνωρίζουμε πως κάθε μνημείο που τοποθετήθηκε βάση μιας ψευδούς ομολογίας και το οποίο ερεθίζει τους Αλβανούς και όχι μόνο».Να σημειωθεί ότι ο Lubco Georgiefski ανήκει στον μεγάλο συνασπισμό με την σοσιαλιστική αντιπολίτευση στο κράτος των Σκοπίων.

Επίσης να σημειώσουμε ότι τελευταία και με μεγάλη συχνότητα ο τ. πρωθυπουργός επιτίθεται σφοδρά εναντίον της ηγεσίας της FYROM και ασπάζεται φιλοβουλγαρικές τάσεις που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν Μακεδόνες στα Σκόπια αλλά οι κάτοικοι της είναι καθαρά Βούλγαροι!
 
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ