2012-11-21 09:51:17
Φωτογραφία για 61 τραυματίες στην Αίγυπτο
Τουλάχιστον 61 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια στο κέντρο του Καΐρου, τα οποία συνεχίστηκαν...αφότου η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν κατά την επέτειο των αιματηρών βίαιων επεισοδίων στους δρόμους της πόλης μεταξύ ακτιβιστών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ακτιβιστές κάλεσαν σε διαδήλωση χθες για να ασκήσουν πίεση στον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για δολοφονίες και κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των στρατηγών που ανέλαβε την εξουσία μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξέγερση τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι αψιμαχίες ξέσπασαν στο σημείο όπου είχαν σημειωθεί οι συγκρούσεις πέρυσι και από τις οποίες 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του στρατιωτικού συμβουλίου που κυβερνούσε τη χώρα πριν από την εκλογή του Μόρσι τον Ιούνιο.

Δέκα εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στον τελευταίο γύρο της βίας, κατά τον οποίο οι διαδηλωτές που εκσφενδόνιζαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας που φρουρεί το υπουργείο Εσωτερικών, απωθήθηκαν με δακρυγόνα.

Ο εισαγγελέας διέταξε την διεξαγωγή έρευνας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, δίνοντας τα στοιχεία για τους συλληφθέντες και τους τραυματίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ