2012-11-21 12:00:50
Φωτογραφία για Πως τα έντομα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να κάνουν τα φανάρια πιο έξυπνα, μειώνοντας τον χρόνο μετακίνησης έως 60%
H φύση έχει σκεφτεί τα πάντα και το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι είναι να την κατανοήσουμε και να την φέρουμε στα μέτρα μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη.Ο Ozan Tonguz, ερευνητής του πανεπιστημίου του Carnegie Mellon έχει κάνει μια έρευνα στην οποία χρησιμοποιεί τον τρόπο που λειτουργούν τα μυρμήγκια όταν προσεγγίζουν το ένα το άλλο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε ένα φανάρι από 40% έως 60%.

Τα μυρμήγκια κινούνται συνήθως ανά ομάδες και μόλις η μια ομάδα πλησιάσει την άλλη, αυτόματα η μικρότερη ομάδα σταμάτα, ώστε να περάσει η μεγαλύτερη. Με αυτόν τον τρόπο τα μυρμήγκια βελτιστοποιούν τη ροή της δικής τους κυκλοφορίας.

Το σύστημα του Mellon ρυθμίζει τα φανάρια ανάλογα με τη ροή των αυτοκινήτων, κάνοντας τα πολύ πιο αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά φανάρια. Στόχος του Mellon είναι να προσθέσει στο σύστημα αλγόριθμους οι οποίοι θα κάνουν τα φανάρια να καταλαβαίνουν ακομή και πεζούς και ποδηλάτες.

ΠΗΓΗ: Gizmag | Photo: Vít ‘tasuki’ Brunner/Flickr
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ