2012-11-21 13:20:43
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού γρονθοκόπησαν μικρότερο μαθητή του σχολείου!
Καταγγελία για νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας από μαθητές Στʼ ταξης δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, σε βάρος μαθητή Δʼ τάξης του ιδίου δημοτικού κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία , που έγινε στο agriniopress.gr, οι συγγενείς του παιδιού που δέχτηκε την επίθεση, κάνουν λόγο και για "παρουσία-απουσία των εφημερευόντων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια του συμβάντος!"

Το περιστατικό συνέβη την 19η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου του Αγρινίου. Μαθητής της Στʼ τάξης κινήθηκε απειλητικά προς το μαθητή-θύμα της Δʼ τάξης του ιδίου σχολείου χτυπώντας τον στον ώμο χωρίς κανένα λόγο και αφορμή.

Ο μαθητής της Δʼ τάξης, σύμφωνα με την καταγγελία, αντιδρώντας, ύψωσε το ανάστημά του και στην επαφή του με τον μεγαλύτερο μαθητή, έριξε τον εν λόγω μαθητή κάτω. Αμέσως μετά, ο μαθητής της Στʼ συγκέντρωσε την παρέα του και δημιουργώντας έναν κύκλο γύρω από το μαθητή της Δʼ τάξης άρχισε με την υποστήριξη και βοήθεια των συμμαθητών του να πετούν τον άτυχο μαθητή της Δʼ τάξης ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια, ένας εκ των μικρών εκφοβιστών ακινητοποίησε τον άτυχο μαθητή κρατώντας τα χέρια του και οι υπόλοιποι άρχισαν να τον γρονθοκοπούν!


" Σημειωτέον δε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί που όφειλαν αν όχι να προλάβουν τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν το συμβάν ήταν απλά ʽʼαπόντεςʼʼ ή ανεπαρκείς!", επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες.

" Κατόπιν, οι μαθητές της Στʼ τάξης απείλησαν το μαθητή της Δʼ τάξης να σιωπήσει ειδάλλως θα συνέχιζαν το αρρωστημένο τους παιχνίδι σε βάρος του. Έντρομος και εμφανώς σοκαρισμένος ο μαθητής της Δʼ τάξης σιώπησε ενώ οι μώλωπες και τα καρούμπαλα ήταν πλέον εμφανή στο πρόσωπό του και έλυσε τη σιωπή του μόνο όταν έφτασε το μεσημέρι στο σπίτι του.

Σας παρακαλώ να δημοσιοποιήσετε το εν λόγω συμβάν για να του δώσετε την προβολή που χρειάζεται και να αφυπνιστούμε οι πάντες και να καταδικάσουμε τέτοια περιστατικά." αναφέρει τέλος η καταγγελία που έγινε.

Για το περιστατικό, που συζητείται πλέον σε κύκλους της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής και όχι μόνο, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση του σχολείου, αλλά και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς των παιδιών που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο κλήθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου, ενώ και ο Διευθυντής της Α' Βάθμιας, δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Οι καταγγέλλοντες πάντως εστιάζουν στην απουσία έγκαιρης επέμβασης από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που είχε σαν αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός του παιδιού, να μην γίνει αντιληπτός.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ