2012-11-21 13:48:14
Φωτογραφία για ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε.
Πλήρης μοιάζει να είναι η διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι Ευρωκοινοβουλίου για την διαμόρφωση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-20 της Ε.Ε.

Μία ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια διεξοδικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κορυφώθηκε η διάσταση απόψεων μεταξύ αφενός του Συμβουλίου της ΕΕ και αφετέρου της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου για την διαμόρφωση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-20 της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε, Ανδρέας Μαυρογιάννης, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αποδεχθούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τις προτάσεις της Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, με τις οποίες απορρίπτονται όλες οι προτεινόμενες περικοπές στο σχέδιο του Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υποστήριξε ο κ. Μαυρογιάννης, προτείνει περικοπές σ' όλα τα κεφάλαια του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ και είναι αποφασισμένος να πετύχει έναν συμβιβασμό, με βασική προϋπόθεση ότι η Κομισιόν θα μειώσει τις απαιτήσεις της.


Μιλώντας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπεραμύνθηκε των προτάσεων που έχει καταθέσει η Κομισιόν και με βάση τις οποίες, όπως τόνισε, θα ενισχυθούν η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, οι προτεινόμενες περικοπές από το Συμβούλιο, να υπονομεύσουν το μέλλον της Ευρώπης, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι εξαιτίας των περικοπών η ΕΕ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έναντι των φτωχών και εκείνων που βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό, των ανέργων, των φοιτητών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά ακόμη και έναντι εκείνων που επιθυμούν να επενδύσουν στα έργα υποδομής στην Ευρώπη.

Απευθύνω έκκληση στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, είπε ο κ. Μπαρόζο, ν' ακούσουν την φωνή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, να αφήσουν κατά μέρος την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων και να κάνουν πράξεις τις δηλώσεις τους.

Την υποστήριξη τους, προς τις προτάσεις  Μπαρόζο και την αντίθεση τους, προς τις προτεινόμενες περικοπές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εξέφρασαν οι επικεφαλής όλων των μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ