2012-11-21 13:45:30
Φωτογραφία για Λαγκάρντ: Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη
«Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Σημειώνεται ότι έπειτα από συνομιλίες ωρών, τα μέλη του Eurogroup ανακοίνωσαν ότι απέτυχαν να φθάσουν σε συμφωνία και ανακοίνωσαν ότι θα συνέλθουν και πάλι στις 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να λάβουν μία συμφωνία ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε, αναφέρεται ότι σημειώθηκε πρόοδος με τη συζήτηση σειράς αξιόπιστων προτάσεων που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Η συνεδρίαση διακόπηκε ώστε να πραγματοποιηθεί η τεχνική επεξεργασία ως προς ορισμένα στοιχεία του πακέτου.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε ότι η ευρωζώνη απέχει ελάχιστα από μία συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.


"Πραγματικά βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από μία συμφωνία και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε", εξήγησε στο δίκτυο Europe 1 ο Πιερ Μοσκοβισί και σημείωσε: Η ευρωζώνη "θα απειλείτο, εάν δεν επιτυγχάναμε συμφωνία, αλλά για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Κατά δεύτερον, έχουμε εγκαταστήσει μηχανισμούς ελέγχου των δεσμεύσεων της Ελλάδας...Για μία ακόμη φορά, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία".

"Μένουν ακόμη ορισμένες τεχνικές παράμετροι προς διευθέτηση, με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα επιτόκια επί των δανείων που οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα ή με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έχουν από τα ελληνικά ομόλογα", εξήγησε ο Πιερ Μοσκοβισί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.. "Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα", επέμεινε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ