2012-11-21 16:17:06
Φωτογραφία για Σοκ απο τη δήλωση του Μένη Κουμανταρέα: Κάποιες φορές οι γυναίκες θέλουν τον βιασμό!
Άφωνο έμεινε το πάνελ της Έλλης Στάη, αλλά και οι τηλεθεατές της εκπομπής της, που άκουσαν τον σπουδαίο συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα να κάνει αυτή την αναπάντεχη και εκρηκτική τοποθέτηση.

Η εκπομπή της Έλλης Στάη είχε ως θέμα τη βία. Ο αγαπητός συγγραφέας προσκλήθηκε να μιλήσει με αφορμή και την επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα από ακροδεξιό. Ώσπου ξαφνικά ανέφερε πως μερικές φορές υπάρχουν κάποιες γυναίκες που τους αρέσει ο βιασμός, προκαλώντας παγωμάρα στο στούντιο και την άμεση απάντηση της δημοσιογράφου, που είπε πως προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ούτε ως αστείο Οι διαφημίσεις που ακολούθησαν δεν έδωσαν την ευκαιρία για να φανεί αν επρόκειτο για ένα αποτυχημένο αστείο ή αν ο συγγραφέας επιθυμούσε μέσω της εξωφρενικής δήλωσης να οδηγηθεί σε ένα συμπέρασμα εναντίον της βίας. Το μόνο σίγουρο είναι ό,τι η επίκληση της φυλετικής ταυτότητας και της γενετήσιας ορμής δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα, ελαφρυντικά ή παρεκκλίσεις στη συζήτηση για την κλιμακούμενη βία στην κοινωνία μας. Κυρίως όταν βγαίνουν από το στόμα ενός συγγραφέα που επηρεάζει το ευρύ κοινό με το έργο και το λόγο του.


Θυμίζουμε ότι ο Μένης Κουμανταρέας είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα επίθεσης από ακροδεξιό και ότι η επίθεση ενδεχομένως συνδέεται με τη συμμετοχή του σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα. «Δεν με έκλεψαν απλά με έδειραν και έφυγαν», είπε.«Δε φοβάμαι για μια επίθεση, φοβάμαι το φαινόμενο της βίας», χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ