2012-03-23 19:06:42
Φωτογραφία για VIDEO: Parking Defenders: Το πάρκινγκ γίνεται παιχνίδι
Τέλος στην ταλαιπωρία της αναζήτησης πάρκινγκ στην Αθήνα φιλοδοξεί να βάλει μία ελληνική εφαρμογή με την ονομασία Parking Defenders Οι Κώστας Αρκάδας, Γιάννης Κατσιώτης, Όθωνας και Νίκος Αντωνίου είναι τέσσερις νέοι Έλληνες προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας. Με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός το καλοκαίρι του 2011, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν την πρώτη εφαρμογή social parking στη χώρα μας, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των οδηγών με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε smartphones με λειτουργικό iPhone, Android και Windows Mobile και υπόσχεται να κάνει την αναζήτηση θέσης πάρκινγκ από εφιάλτη, παιχνίδι μέσω μιας απλής διαδραστικής διαδικασίας.

Ο χρήστης της εφαρμογής καλείται αρχικά να δηλώσει τη μάρκα του αυτοκινήτου του και το χρώμα, ώστε να αναγνωρίζεται από τους άλλους χρήστες της Parking Defender εφαρμογής.

Εν συνεχεία, ο χρήστης της εφαρμογής ενημερώνει λίγα λεπτά πριν ελευθερώσει μία θέση πάρκινγκ για τη διαθεσιμότητα της θέσης και ορίζει το χρόνο αναχώρησης από αυτή. Ο ενδιαφερόμενος χρήστης της υπηρεσίας που αναζητά θέση στη συγκεκριμένη περιοχή λαμβάνει ειδοποίηση για τη διαθεσιμότητα της θέσης και αφού εκδηλώσει ενδιαφέρον, καταλαμβάνει τη θέση που απελευθερώνεται.


Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η ιδιότυπη συναλλαγή, ο χρήστης που προσέφερε τη θέση κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει σε μελλοντική αναζήτηση κάποιας θέσης πάρκινγκ.

Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα πλοήγησης πρός τη διαθέσιμη θέση πάρκινγκ.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011 στο «1ο App Camp», ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης ιδεών για εφαρμογές στο διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία και διακρίθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας «Aegean Startups» που διοργάνωσε τον Νοέμβριο του 2011

το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
24wro
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ