2012-03-23 19:10:18
Φωτογραφία για Ανάπτυξη και λαθρομετανάστευση στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Ραχόι στην Ισπανία
Η αναγκαιότητα δράσης για την ανάπτυξη και η ανάληψη από κοινού πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης τέθηκαν επί τάπητος στις συνομιλίες του Αντώνη Σαμαρά με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, η οποία διήρκεσε 50 λεπτά.

Στις συνομιλίες επισημάνθηκε ιδιαίτερα η δυνατότητα Ισπανίας να χαμηλώσει τον ρυθμό προσαρμογής και να φέρει το έλλειμμα από το 8,5% που ήταν το 2001 στο 5,3% το 2012, μετά από διαπραγμάτευση με την Κομισιόν. Μπορείς να χάσεις αν χρειαστεί και 50 κιλά, αλλά όχι μέσα σε μια εβδομάδα, φέρεται να είπε ο Μαριάνο Ραχόι στον πρόεδρο της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε στον Μαριάνο Ραχόι πως ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας δεν αντέχει άλλους μετανάστες.

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά με τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια "ζεστή και ουσιαστική συζήτηση" με τον Ισπανό πρωθυπουργό. "Επιμένουμε και οι δύο στην ανάγκη, στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα βέβαια στην Ελλάδα και την Ισπανία, να υπάρχουν μέτρα ανάκαμψης, ανάπτυξης των οικονομιών. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται καμία χώρα να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση" είπε.


Και πρόσθεσε: "Οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πρέπει να παταχθεί. Και με την έννοια αυτή, και οι δύο, συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή. Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις".

Το ενδιαφέρον από πλευράς κυρίως Ισπανών εστιάζεται και στο ενεργειακό πεδίο, και το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με Ισπανούς επενδυτές.

Ο δεύτερος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά θα είναι η Λισαβόνα, όπου θα φθάσει το Σάββατο και την Κυριακή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Κοέλιο.

Στο ταξίδι, ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδεύεται από τον τομεάρχη Εξωτερικών Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον πρώην στέλεχος της ΔΕΠΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, τον διπλωματικό του σύμβουλο Ανδρέα Ψυχάρη και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Γ. Μουρούτη. DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ