2012-03-23 20:38:35
Φωτογραφία για «Η Ελλάδα δεν είναι Ανατολική Γερμανία»
Με συνέντευξη του υπό τον τίτλο «Όλη η αλήθεια για την Ελλάδα» που δημοσιεύεται σήμερα στην Tagesspiegel ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα μιλάει για την φοροδιαφυγή και τον ορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση αν ήταν προετοιμασμένος για τα ελληνικά πρωτοσέλιδα που τον αποκάλεσαν «γκαουλάϊτερ» ο Χορστ Ράιχενμπαχ σημειώνει ότι εξεπλάγην με τα αντι-γερμανικά συναισθήματα στην χώρα μας. «Όχι. Είχα εργαστεί τόσο πολύ σε ευρωπαϊκό περιβάλλον στην Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» που πραγματικά εξεπλάγην βλέποντας πόσο έντονα έχει επηρεάσει η αντιγερμανική ατμόσφαιρα στη Ελλάδα ακόμα και την προσφορά του επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να παράσχει βοήθεια».

Αναφορικά με την πρόταση του Ζ.Κ.Γιούνκερ για τον ορισμό επιτρόπου Ανάπτυξης της Ε.Ε. στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης αποφεύγει να σχολιάσει και υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες είναι πολύ ευαίσθητοι απέναντι σε προτάσεις που υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία τους.


Επιπλέον ο Χορστ Ράιχενμπαχ υπογραμμίζει ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος στην πάταξη της φοροδιαφυγής κυρίως από πολύ πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους και αναμένει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τις ελληνικές καταθέσεις.

real.gr

Δεξί Εξτρέμ: Μα γιατί αναμένει ακόμα συζητήσεις για τις καταθέσεις στην Ελβετία; Αφού ο Μπένυ και οι αλήτες δημοσιοκάφροι μας είπαν πριν μήνες ότι είναι θέμα ημερών το κλείσιμο της συμφωνίας;;;;; DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λίγη αξιοπρέπεια ζητάμε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λίγη αξιοπρέπεια ζητάμε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ