2012-03-23 21:09:58
Φωτογραφία για Πολλά μικρά νέα από τα media
Γράφει ο… Press@κιας (κατά κόσμον Νίκος Μποζιονέλος)*

@ Διαψεύδεται η πληροφορία που ήθελε τον Πέτρο Κωστόπουλο να έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΑΝΤ1 και τον Θοδωρή Κυριακού είτε για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της  ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ είτε για να προχωρήσει σε άλλου είδους συνεργασίες στο χώρο του διαδικτύου.

@ Στο blog pressarismenos ανέφερε πως, μετά από μια συνέλευση που διεξήχθη σε γενικά καλό κλίμα (προς απογοήτευση του Γιώργου Κουρή), η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του ALTER αποφάσισε να μην θέσει σε ψηφοφορία, την πρόταση μερίδας των εργαζομένων του σταθμού που περιλάμβανε: «κούρεμα» κατά 10% στους εργαζόμενους που αμείβονται με πόσο μεταξύ 1.500 - 2000 ευρώ, ενώ όσοι εισπράττουν ποσό άνω των 2.000 ευρώ θα δεχτούν μια μείωση της τάξης του 20%. Ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε την εν λόγω πρόταση ήταν ότι σε περίπτωση απόρριψης της, δεν θα μπορούσε να ξανατεθεί σε διαπραγμάτευση.


@ Στη συνέλευση προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και σχολιάστηκε αρνητικά η παρουσία ... υψηλόβαθμων στελεχών του Alter. Κάποιοι μάλιστα έκαναν ντεμπούτο μετά από 5 μήνες επίσχεσης εργασίας!

@ Τίτλοι τέλους, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, έπεσαν όπως όλα δείχνουν για τη μουσική εκπομπή «Chart Show» του ALPHA. Ο λόγος είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν νέες γυρισμένες εκπομπές στο συρτάρι, καθώς όλα τα επεισόδια που είχαν γυριστεί από πέρσι αλλά και όσα έγιναν φέτος έχουν ήδη προβληθεί.

@ Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, επισκέφθηκαν σήμερα και δημοτικοί αξιωματούχοι, αλλά και εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της κινεζικής πόλης Χανγζκού, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά. Την κινεζική αντιπροσωπεία συνόδευσαν στο Ραδιομέγαρο ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, μαζί με την Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτισμού κυρία Ελευθερία Παπαδοπούλου και τη σύμβουλο Επικοινωνίας κυρία Ιωάννα Νάκη.

@ Τους επισκέπτες καλωσόρισε στο Ραδιομέγαρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης. Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής Γιου Ρονγκρέν ευχαρίστησαν την ΕΡΤ για τη φιλοξενία και αναφέρθηκαν στους μακροχρόνιους δεσμούς της Ελλάδας και της Κίνας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στους τομείς του πολιτισμού και της οικονομίας. Η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους της ΕΡΤ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (pics 1 & 2).

New entries

@ Κυκλοφορεί αύριο, όπως είχαμε γράψει από ημέρες, η νέα κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο «Το Χωνί», που παρουσιάζεται ως «αντιμνημονιακή». Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, το χωνί στο πρώτο τεύχος κρατούν ο Τζίμης Πανούσης («Αν δεν πιάσει η κατάρα της Μαργαρίτας, την έχουμε βαμμένη…»), ο Γιάννης Ζουγανέλης («Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα;») και ο Δημήτρης Κουφοντίνας («Εγώ δεν μιλώ για έκρηξη. Μιλώ για την αναγκαία εξέγερση»). Η τιμή πώλησης είναι 1,5 ευρώ και επικεφαλείς είναι οι Δημήτρης Καζάκης, Μάνος Κακλαμάνος και Γιώργος Χριστοφορίδης (pic 3).

Συνδικαλιστικά

@ Απαράδεκτες θεωρεί το ΔΣ της ΕΠΠΗΤ τις εξαγγελίες της εμπορικής διεύθυνσης του ΔΟΛ, καταγγέλλοντας ότι, μετά τις μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, επιχειρείται σε κλίμα τρομοκρατίας, η αναβίωση εργασιακών συνθηκών στρατοπέδων συγκέντρωσης ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον τομέα της Διαφήμισης. Εξαγγέλλονται επίσημα (βλέπε ηλεκτρονικά μηνύματα στους εργαζόμενους) παράνομα και καταχρηστικά του διευθυντικού δικαιώματος μέτρα όπως: 1) Καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας και της αυθαίρετης εντατικοποίησης της εργασίας, 2), "Συμψηφισμός" της ετήσιας κανονικής άδειας για οποιαδήποτε αργοπορία προσέλευσης εργαζόμενου (καθυστέρηση πάνω από 15’ θα περικόπτεται 1 ημέρα κανονικής άδειας….!!!!) κ.λ.π., που φτάνουν ακόμα και σε εκδικητικές παράλογες απαιτήσεις, όπως η... μείωση του χρόνου καπνίσματος).

Απεργιακά

@ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) κήρυξε 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Metrosport» για Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου καλώντας την εργοδοσία να προχωρήσει στην εξόφληση των δεδουλευμένων.
*στο soccerplus planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ