2012-03-24 07:15:05
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ
Μυστικοί αστυνομικοί της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD) παρακολουθούν συστηματικά ως μέλη ή ως παρατηρητές πολιτικές ομάδες, κυρίως όσες κινούνται στο χώρο της Αριστεράς αλλά και μουσουλμάνους, καταγράφοντας τη δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με το Associated Press, στο στόχαστρο μπαίνουν, μεταξύ άλλων, ομάδες που αντιτίθενται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που τάσσονται κατά της μεταναστευτικής πολιτικής και αντιρατσιστικές ομάδες. Οι ισλαμιστικές οργανώσεις και γενικά οι δραστηριότητες των μουσουλμάνων επίσης είναι μεγάλος στόχος.

Τα έγγραφα του NYPD που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο δείχνουν ότι η τακτική συνεχίζεται εδώ και χρόνια με νομική κάλυψη, παρά το ότι αφορά κατά κανόνα νόμιμες και συνταγματικά κατοχυρωμένες δραστηριότητες.

Σε ένα από τα πολλά παραδείγματα, το 2008 μυστικοί αστυνομικοί του NYPD ταξίδευαν στη Νέα Ορλεάνη και παρακολουθούσαν ομάδες, καταγράφοντας συνομιλίες, παρουσίες, συναντήσεις και ομιλίες. Στη συνέχεια συνέτασσαν εκθέσεις, με τις οποίες ενημέρωναν τους προϊστάμενους του τμήματος. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ