2012-03-24 07:30:06
Φωτογραφία για «Μη γυρίσετε πίσω» διαμηνύει η Λευκορωσία στους πρεσβευτές της ΕΕ
Στο «κόκκινο» παραμένουν οι σχέσεις Λευκορωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την εκτέλεση δύο θανατοποινιτών που κατηγορήθηκαν για τη βομβιστική επίθεση του προηγούμενου έτους στο μετρό του Μινσκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας διαμηνύει πως δεν θα... καλωσορίσει μία επιστροφή των πρεσβευτών κρατών-μελών της ΕΕ που ανακλήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή της θανατικής ποινής.

Η σχετική ανακοίνωση ακολουθεί την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η λευκορωσική πλευρά δεν βλέπει καμία ανάγκη για την παρουσία στην επικράτειά της των πρεσβευτών από τα κράτη, τα οποία ψήφισαν αυτή την απόφαση [τις κυρώσεις]» δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Αντρέι Σαβίνιχ.

Η εκτέλεση των δύο ανδρών προκάλεσε την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τόνισε πως η δίκη τους δεν ήταν δίκαιη και η θανατική ποινή δεν έχει θέση σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

Οι δύο άνδρες, ο 25χρονος Ντμίτρι Κονοβάλοφ και ο 25χρονος Βλάντισλαβ Κοβαλιόφ, καταδικάστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο σε θάνατο για την επίθεση της 11ης Απριλίου 2011 στο μετρό κατά την οποία σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.

Η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου ισχύει ακόμα η θανατική ποινή. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ