2012-03-24 09:00:14
Φωτογραφία για Eπίθεση Δήμα στην Τουρκία
Tην απογοήτευσή της Ελλάδας για την έλλειψη προόδου στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό λόγω της αδιαλλαξίας των Τουρκοκυπρίων εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας κατά τη συνάντησή του με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικό εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, στο περιθώριο των εργασιών ου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δήμας εξέφρασε επίσης την ενόχληση της Αθήνας για τις συνεχείς δηλώσεις στην Τουρκία περί «σχεδίων Β» που φθάνουν στο σημείο να αναφερθούν ακόμη και σε προσάρτηση των κατεχομένων.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και για τις σκέψεις του εν όψει της υποβολής έκθεσης προς το Γενικό Γραμματέα Μπαν Γκι-μουν για την πορεία των συνομιλιών.

Από πλευράς του ο Σταύρος Δήμος εξέφρασε απογοήτευση για την έλλειψη προόδου λόγω της τουρκοκυπριακής αδιαλλαξίας, και παράλληλα επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τεχνητά χρονοδιαγράμματα που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση της διαδικασίας. Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ