2012-03-24 10:55:04
Φωτογραφία για Θερμή υποδοχή για τον Πάπα στο Μεξικό
Μια ανθρώπινη αλυσίδα αποτελούμενη από 600-700.000 ανθρώπους υποδέχτηκε τον πάπα Βενέδικτο στην περιοχή Λεόν, στο κέντρο του Μεξικού, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά.

Το πλήθος, κρατώντας τα κιτρινόλευκα σημαιάκια του Βατικανού, είχε απλωθεί στα 35 χιλιόμετρα που χωρίζουν το αεροδρόμιο του Σιλάο από το Κολέγιο της Παρθένου του Μιραφλόρες, όπου θα περάσει τη νύχτα του ο Πάπας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, επικαλούμενος «ημιεπίσημες πηγές».

«Ο Βενέδικτος εντυπωσιάστηκε από την υποδοχή και τη χαρά που εξέφραζαν οι άνθρωποι και τους ευχαρίστησε που συμμετείχαν με την καρδιά και την ψυχή τους», πρόσθεσε ο πατήρ Λομπάρντι.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού σημείωσε ότι ο Πάπας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά τις 14 ώρες που διαρκεί το αεροπορικό ταξίδι από τη Ρώμη μέχρι το Λεόν. Παρά τα 85 χρόνια του «είναι σε φανταστική κατάσταση», είπε.

Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Γκουαναχουάτο όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν, ο Πάπας ζήτησε να αναγνωριστεί πλήρως το «θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας" και να μην υποτιμάται "η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων».

Ο Πάπας πρόσθεσε ότι η Εκκλησία «δεν διεκδικεί κάτι άλλο παρά μόνο να κάνει το καλό σε όποιον έχει ανάγκη» και ζήτησε από τους Μεξικανούς να τιμήσουν «την πίστη και τις καλύτερες παραδόσεις τους».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ