2012-03-24 11:39:05
Φωτογραφία για Το 50% των Γάλλων βλέπουν αυξημένη την απειλή τρομοκρατών
Σχεδόν οι μισοί Γάλλοι (ποσοστό 53%) πιστεύουν ότι έχει αυξηθεί η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Dimanche Ouest France που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα. Μάλιστα ένας στους δέκα (11%) θεωρεί ότι η απειλή για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα είναι "πολύ αυξημένη". Το 47% πάντως πιστεύει ότι η πιθανότητα αυτή είναι μηδαμινή.

"Παρατηρούμε ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τείνουν να θεωρούν "πολύ αυξημένη" την πιθανότητα τρομοκρατικής απειλής", σχολίασε το Ifop. Έτσι, ενώ στην κατηγορία των ατόμων άνω των 65 ετών το 14% απάντησε ότι η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί, στην κατηγορία των νέων (18-24 ετών) μόνο το 5% πιστεύει κάτι τέτοιο. Επίσης, μεγαλύτερη ανησυχία (14%) εκφράζουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα παρά τα ανώτερα (6%).

Τα ποσοστά αυτά είναι από τα πιο χαμηλά που έχει καταγράψει το Ifop αφότου ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις για την τρομοκρατική απειλή, τον Οκτώβριο του 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, τον Μάιο του 2011, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, οκτώ στους δέκα Γάλλους (ποσοστό 78%) θεωρούσαν αυξημένη την τρομοκρατική απειλή.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 22 και 23 Μαΐου τηλεφωνικά, σε δείγμα 977 ατόμων άνω των 18 ετών. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ