2012-03-24 11:50:05
Φωτογραφία για «Άναψαν τα αίματα» στη μαθητική παρέλαση
Ένταση σημειώθηκε πριν λίγο κοντά στο Σύνταγμα, εν όψει της μαθητικής παρέλασης. Ομάδα αγνώστων άρχισε να φωνάζει συνθήματα, ενώ ακολούθησε κυνηγητό Οι αστυνομικοί απώθησαν τους πολίτες προς την Βουκουρεστίου και τη Σταδίου, όπου πριν λίγο είχαν τη δυνατότητα έως εκεί να μετακινηθούν οι πεζοί λόγω των μέτρων της Αστυνομίας για τη σημερινή παρέλαση.

Πριν από λίγο, σημειώθηκαν οι πρώτες έντονες αντιδράσεις από ομάδες καθηγητών και φοιτητών, που ξεκίνησαν στις 10 και μισή το πρωί, όταν ισχυρή αστυνομική δύναμη ανέκοψε την πορεία τους από την λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος της διασταύρωσης με την βασιλίσσης Όλγας. Οι καθηγητές και οι φοιτητές μαζί με παλιούς συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ φωνάζουν έντονα αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ η Αστυνομία δεν τους επιτρέπεπι να πλησιάσουν στο χώρο των επισήμων όπου θα γίνει σε λίγο η παρέλαση. Τα συνθήματα όμως και οι φωνές των διαδηλώτών φτάνουν μέχρι το χώρο των επισήμων.


Παράλληλα, έντονη αστυνομική παρουσία με αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας είναι εν γένει η εικόνα που αντιμετωπίζουν μόνο οι δημοσιογράφοι και οι προσκεκλημένοι στο χώρο των επισήμων για τη σημερινή μαθητική παρέλαση. Περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί είναι ακινητοποιημένοι από τα μεσάνυχτα για την σημερινή παρέλαση, ενώ όλοι οι δρόμοι γύρω από το μνημείο του άγνωσου στρατιώτη, το Σύνταγμα και τη λεωφόρο Αμαλίας είναι αποκλεισμένοι. Τα μέτρα θυμίζουν στρατιωτικίο νόμο ενώ οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έντονες μια που δεν μπορούν να πλησιάσουν.
24h NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ